<p>De finish bij herberg De Griffioen.</p>

De finish bij herberg De Griffioen.

(Foto: Huib Boogert)

15 km van Wolphaartsdijk

  Sport en vereniging

WOLPHAARTSDIJK - De hardloop-wegwedstrijd ’15 km van Wolphaartsdijk’ is dit jaar officieel aangewezen als het Open Zeeuws Kampioenschap op die afstand. De wedstrijd wordt op zaterdag 13 augustus gehouden.


De status van Open Zeeuws Kampioenschap houdt in, dat de (deelnemende) leden van een binnen- of buitenlandse atletiekvereniging kans maken op de titel Zeeuws Kampioen. Wie geen lid is van een atletiekvereniging, wordt uiteraard wel in de algehele uitslag opgenomen, maar komt niet in aanmerking voor de titel Zeeuws Kampioen.

Het parcours is door de Atletiekunie gecertificeerd.

Deelnemende atleten

Tot op heden hebben al enkele toppers ingeschreven. Zo is ook Lucas Nieuweboer (in juni 4e op het NK 5000 m en 10.000 m) weer van de partij. Hij is uit op revanche, nadat hij vorig jaar halverwege moest uitstappen vanwege de hitte. Zijn trainingsmaat Rik Goethals is zijn serieuze uitdager. Maarten de Nys (Duffel, België) won in 2019. Tim Pleijte (Dynamica) is kansrijk gezien zijn persoonlijk record op de 15 km. Maarten van Zetten (winnaar van de Marathon Zeeuws-Vlaanderen) heeft ook ingeschreven.

Samantha Luitwieler (Dynamica, Walcheren) is in Wolphaartsdijk titelverdedigster. Ze is, als meervoudig winnares van de Kustmarathon, zeer sterk op de lange afstanden.

Starters

De 15 km-lopers worden weggeschoten door voormalig topatlete Irma Heeren. Zij is op ‘de 15’ nog altijd parcoursrecordhoudster (sinds 1997) bij de dames, met een tijd van 49.23 min. Ze is afkomstig uit Zeeuws-Vlaanderen, maar woont nu in Harderwijk. Opmerkelijk: na het lossen van het startschot loopt ze in Wolphaartsdijk zelf mee op de 15 km.

De pas aangetreden wethouder van Jeugd en Jeugdzorg van de gemeente Goes, Joan Veldhuizen, neemt de ‘aftrap’ van de jeugdloop en de 5 km voor haar rekening.

Vijf rondjes van 3 km

Het startschot voor de wedstrijd valt die 13e augustus om 16.00 uur, op 150 m afstand van herberg De Griffioen. De deelnemers draaien vijf rondjes van 3 km door het dorp en de polder.

Voor de minder snelle lopers staan er in Wolphaartsdijk ook kortere afstanden op de agenda. Om 14.30 uur start de jeugdloop. Om 15.00 uur begint een recreatieloop van 5 km.

De organisatie van de wegwedstrijden is in handen van het plaatselijk comité Kick VI Wolphaartsdijk in samenwerking met de Goese atletiekvereniging AV’56. Verdere nformatie: www.de15.nl.

De lopen maken deel uit van een groot programma op die dag in het dorp. ’s Avonds wordt de dag afgesloten met een bruisend feest-voor-iedereen.

 NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=internetbode.nl/beveland&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;