Logo internetbode.nl/beveland

Wandeltocht voor Alpe ‘d Huzes één week uitgesteld

  Sport en Vereniging


NIEUWDORP - In het kader van "Nieuwdorp in actie voor Alpe 'd Huzes" is een wandelroute van 8.5 km uitgezet rondom Nieuwdorp. De start van deze tocht is bij het Bevrijdingsmuseum Zeeland en gaat over verharde en onverharde paden.
Daardoor is de route zelf niet rolstoel toegankelijk, via verkortingen en/of verlengingen zal dit wel lukken.

De route is gemarkeerd met bordjes; in het Bevrijdingsmuseum zijn route beschrijvingen met plattegrond te verkrijgen.

Lange tijd was het plan om de walk off van deze tocht op zaterdag 1 april te laten gebeuren. Deze week bleek dat er in Nieuwdorp op deze dag ook de traditionele wielerkoers georganiseerd wordt. Omdat de parkoersen gedeeltelijk samen vallen zal de start van de wandeltocht op zaterdag 8 april plaats vinden.

Deze wandeling staat in het teken van de KWF actie Alpe 'd Huzes. Op donderdag 1 juni zullen meer dan 10000 mensen deze toerberg op fietsen, rennen of wandelen. Nieuwdorper Peter de Vos is één van deze mensen. Zijn uitdaging is om de berg 2x op te wandelen. Éen beklimming betekent 13,4 kilometer.

Het doel van deze actie is om zo veel mogelijk geld bij elkaar te sprokkelen voor dit goede doel.

Deelnemen

Deelname aan deze tocht is gratis. Deelnemers aan deze Nieuwdorpse wandeling kunnen in het Bevrijdingsmuseum een vrijwillige bijdrage in de daarvoor bestemde collecte bus doen. Als het museum gesloten is kan er ook geld gestort worden.

De start van deze wandeltocht is op zaterdag 8 april om 10.00 uur. Wethouder van de gemeente Borsele Kees Weststrate zal het startschot geven. De tocht kan echter ook op andere dagen gewandeld worden. Deze actie duurt tot 1 juni. Tot die dag kan er naar eigen goeddunken naar harte lust op eigen risico gewandeld worden.

Voor nadere inlichtingen kunt u een e-mailtje sturen naar: peterdevos@zeelandnet.nl.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief