Ouder kind groep in actie.
Ouder kind groep in actie. (Foto: peter de vos)

Nieuwdorp heeft weer een gymclub

  Sport

NIEUWDORP - Na een aantal succesvolle kennismakingsactiviteiten in de Sportweek is dezer dagen besloten om na 1 januari een doorstart te maken van een gymclub in Nieuwdorp.


In Nieuwdorp kan er al vanaf 1952 in clubverband gegymd worden, de vereniging heette toen TUNI (Turnvereniging Nieuwdorp). Veel oudere Nieuwdorpers zullen zich nog ongetwijfeld herinneren dat ze vroeger in de gymzaal aan de Nieuwe West Krayertseweg) de eerste gymbeginselen van het turnen aangereikt kregen van o.a. meneer Gelok uit Goes. Onze dorpsdokter Gelderblom was een fervente voorstander van gymnastiek en TUNI kon op zijn grote steun rekenen.

TUNI wordt SV Nieuwdorp

In 1985 is de TUNI opgegaan in de omni Sport Vereniging SV Nieuwdorp. Dat duurde tot vorig jaar. Vooral door het ontbreken van voldoende lesgevers was er geen basis meer om verder te gaan. Iets wat het SV Nieuwdorp bestuur erg vervelend vond. De SV is een omni vereniging en wil graag de kurk zijn van sportend Nieuwdorp, het beoefenen van meerdere sporten is daarbij cruciaal. Vandaar dat het bestuur van de SV Nieuwdorp heel blij is met de laatste ontwikkelingen.

Sportweek 2018

De lessen tijdens de sportweek bleken zo goed aan te slaan, dat een tiental moeders zich aangemeld hebben om actief mee te helpen. Twee daarvan: Nicole Kole en Jolande van de Graaf zullen de lessen geven.

De eerste lesdag is op woensdag 9 januari 2019. Ouder en kind gym vanaf 2 jaar tot groep 1 van 15:30-16:30 uur. Groep 1 -2 (4-6 jaar) van 14.30-15.30 uur.

Invulling gymles

Er is een proefperiode afgesproken van 9 januari tot 1 maart 2019. De lessen zullen op vrijwillige basis gegeven worden en deelname is gratis. Na 1 maart volgt er een evaluatie en zal bekeken worden op welke wijze we verder gaan. De gym zal vallen onder de omni vereniging SV Nieuwdorp.

Bij ouder en kind gym is het de bedoeling dat de ouder het kind begeleidt op de toestellen en dat de leading teacher tips/adviezen geeft en de les leidt. Bij de kleutergym wordt er gebruik gemaakt van assistenten, dit is een hulp ouder of kind vanaf 12 jaar. Via het CIOS zal een student de rest van het jaar stagelopen. Doel van de assistenten is om veiligheid in de zaal te vergroten waardoor je een breder programma voor de kleuters op kan zetten doordat er begeleiding bij de toestellen is.

Peter en Jenny de Vos hebben een gymbevoegdheid en kunnen in noodgevallen invallen voor Jolande of Nicole.

Het doel van beide gymuren is dat spelenderwijs onderdelen als klimmen/klauteren, rollen, balanceren en spel aanbod komt.

Inlichtingen

Meer informatie is verkrijgbaar bij: Nicole Kole 0113-850928, (mrskole@zeelandnet.nl); Jolande vd Graaf 06-47432857, (vdgraaf87@hotmail.com); Peter de Vos 06-53574172, (peterdevos@zeelandnet.nl).

l

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief