Tweede etappe ZLM Tour finisht in Heinkenszand

  Sport

HEINKENSZAND - De deelnemers aan de vernieuwde ZLM Tour finishen op donderdag 20 juni aan het einde van de tweede etappe in Heinkenszand. 


De vernieuwde ZLM Tour, die wordt verreden van 19 tot en met 23 juni, start dit jaar met een proloog in Yerseke. Ook de tweede etappe wordt voor een groot deel verreden op Zeeuws grondgebied. De renners starten in het Belgische Bredene en hebben Heinkenszand als finishplaats.

Inmiddels hebben de Worldtour ploegen Team Jumbo-Visma, Team Sunweb en Katusha-Alpecin (Marcel Kittel) hun deelname aan de ZLM Tour reeds bevestigd, zo meldt de website van de koers. Met een aantal andere Worldtour ploegen worden nog gesprekken gevoerd. Ook de teams van de Zeeuwse profs Nick van der Lijke (Team Roompot) en Marco Minnaard (Wanty – Groupe Gobert) komen aan het vertrek. Voormalig topsprinter Jean-Paul van Poppel is aangesteld als koersdirecteur van de ZLM Tour.

"De ZLM Tour is al een aantal jaren dé ideale voorbereidingskoers voor sprintersploegen richting de Tour de France, zegt Cees Priem van Libéma Profcycling. "Dit jaar hebben we opnieuw een aantal ritten in het etappeschema, die kansen bieden voor sprinters. Ons doel is om van deze vernieuwde ZLM Tour een topevenement te maken, waarbij wielerliefhebbers een groot aantal toprenners die gaan deelnemen aan de Tour de France in Nederland van dichtbij kunnen bewonderen." 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief