Ramona van Alphen steekt de ring.
Ramona van Alphen steekt de ring. Foto: Stefanie Bostelaar

Demonstratiewedstrijd ringrijden Borssele uitslagen

Sport en vereniging

BORSSELE - Tijdens de Jaarmarkt Borssele heeft ringrijderij vereniging ‘Ons Genoegen’ haar eerste wedstrijd van 2022 gereden. 

Debora Meeuse heeft het grootste deel van de dag op kop gereden, maar tegen het einde van de middag kreeg ze Bloeme Foudraine en Ramona van Alphen op haar hielen en moest ze haar plek afstaan aan Ramona. Na een spannende kamp die doorging tot aan de 20 mm ring kwam Bloeme op de tweede plaats en eindigde Debora als derde. De kamp om de linker klomp werd gewonnen door Debora en de rechter klomp door Valerie van Maris. Debora won uiteindelijk het paar. 

De pollepel werd gewonnen door Ramona van Alphen. De prijs voor het mooist versierde paard was voor Inge van den Dries, gevolgd door Leonard Janssen op de tweede plaats en Suzanne Cornelisse op de derde plaats. Juryleden Joke Mol en Cees Dekker van vereniging “Ons Boeregoed” hebben beoordeeld wie de mooiste boer en boerin waren en zich het best hadden aangekleed in de Zeeuwse klederdracht. Leonard Janssen was de mooiste boer en Sandra de Dreu werd benoemd als mooiste boerin.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief