Spookwolken boven Asterdplas 2017
Spookwolken boven Asterdplas 2017 (Foto: Nico Koevoets/Meteo West-Brabant)

Onstuimig weer en flinke windstoten dit weekend in de kustprovincies

  Weer

ZEELAND - De kustprovincies mogen zich zaterdag schrap zetten voor onstuimig weer met flinke windstoten tot wel 95 kilometer per uur. Vooral in de tweede helft van de ochtend, middag en aan het begin van de avond wordt veel wind verwacht, meldt Weeronline.


Stapelwolken en enkele buien trekken zaterdag in rap tempo over het land en tussendoor schijnt de zon. Door de wind zullen buien heel snel voorbijtrekken. Het wordt 21 graden aan de noordwestkust tot 25 graden in het oosten en zuidoosten. Zaterdagavond neemt de wind heel geleidelijk in kracht af en in de tweede helft van de avond verdwijnen de zware windstoten.

Zondagochtend waait het aan zee eerst nog krachtig (6 Bft.), in de middag neemt de wind af naar matig tot vrij krachtig (4-5 Bft.). Verder is het zondag prima weer met een mix van stapelwolken en zonneschijn. Er kan een lichte bui ontstaan, maar een groot deel van de tijd is het droog. Het wordt 's middags 21-24 graden.

Deze vrijdag is het broeierig zomerweer en trekken buien over het land. Vanmiddag en aan het begin van de avond is in het zuidoosten kans op stevige onweersbuien. Daarbij zijn veel bliksemontladingen mogelijk en valt er veel regen in korte tijd. Omdat de buien zich snel verplaatsen blijft wateroverlast beperkt. 

Mura Kuijpers
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714609953&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/beveland&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Administratief medewerk(st)er

Halsteren

Bezorgers

Wemeldinge

Chauffeur Internationaal (CE)

Benelux en Noord Frankrijk.

Meerdere vacatures

Roosendaal

Medewerker bediening

Oostkapelle

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief