Logo internetbode.nl/breda


Jongeman opgepakt voor vernieling auto

  112 Meldingen

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag dankzij een alerte beveiliger van NS een 18-jarige man uit Teteringen aan gehouden voor vernieling van een auto op de Oosterhoutseweg.

Een beveiliger van NS hield toezicht bij werkzaamheden bij de spoorwegovergang op de Oosterhoutseweg. Hij had een goed overzicht over het gedeelte tussen de spoorwegovergang en de Nieuwe Kadijk. Hij zag twee jongens vanuit de Tilburgseweg fietsen in de richting van Teteringen. Hij zag dat een van hen iets gooide in de richting van een geparkeerde auto, waarna een hard knal volgde en er iets op het wegdek viel.

Hij reed direct met zijn auto naar de plek en zag dat de voorruit van een auto beschadigd was en dat een steen op de grond lag. Hij reed de jongens achterna en sprak ze op de Nieuwe Kadijk vanuit de auto aan en maande hen te stoppen. Ze splitsten zich waarna hij één van hen kon ophouden totdat de politie ter plaatse was.  De politie doet verder onderzoek naar de jongen die aan zijn arrestatie wist te ontkomen.