Winnaars Mini-Maxi 2020: Vince en Mathijs van den Broek (midden).
Winnaars Mini-Maxi 2020: Vince en Mathijs van den Broek (midden). (Foto: Va-Tout)

Superleuke Mini-Maxi dag bij Va-Tout

BREDA - Jong geleerd is oud gedaan, moet men bij jeu de boulesvereniging Va-Tout aan de Nieuwe Inslag 89 in Breda (www.va-tout.nl) gedacht hebben, toen besloten werd om een Mini-Maxi toernooitje te organiseren. De benaming 'mini-maxi' heeft niets met de lengte van de spelers te maken, maar alles met de leeftijd. Want een mini-maxi-team bestaat uit een kind en een volwassene.


Zesentwintig teams hadden zich aangemeld en waren ingedeeld in twee groepen: een poule voor de mini’s tot en met 10 jaar en een poule voor de mini’s vanaf 11 jaar. Jeu de boules een sport voor ouderen? Nou, wij zagen bij de jonge deelnemers heel veel enthousiasme en aanleg voor het spel. Er waren meerdere talentjes, die al goed konden plaatsen en 'ijzer-op-ijzer' konden schieten. Het was leuk om te zien hoe zij hun uiterste best deden om de boules zo dicht mogelijk bij de but te krijgen. De scheidsrechter moest er zelfs regelmatig aan te pas komen om te meten welke boule 'op punt' lag. Van boulen krijg je trek en een lekker frietje tussendoor ging er bij de jeugd wel in. Nadat er drie partijen waren gespeeld telde de wedstrijdleider de punten op. Voor alle deelnemertjes was er behalve een medaille ook een aandenken en voor het winnende team een trofee.

Uitslagen

Winnaar in de poule t/m 10 jaar werden Vince van den Broek en zijn opa Matthijs (3+16). Serge Asselot en moeder Monique eindigden op de 2e plaats met 3+10. Zijn broertje Sylvan speelde samen met Fabian en dit team eindigde op de 3e plaats (2+14). De poule van 11 t/m 16 jaar werd gewonnen door Elise Nuijten en Elke van der Linden (3+28). Alle spelers kunnen terugkijken op een superleuke boulesdag, voor herhaling vatbaar.

l

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

Medewerkers keuken en bediening

Wouwse Plantage

Machinist mobiele Kraan HGM

Tilburg

Touringcarchauffeurs m/v

Zowel binnen- als buitenland

Touringcarchauffeurs m/v

zowel binnen- als buitenland

Bezorgers

Zundert

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief