Logo internetbode.nl/breda


Column Hanneke Marcelis: 'Grapje'

  Actueel

Je hart lijkt even stil te staan wanneer je het leest. Op het briefje wat je op de voorruit van je auto aantrof, staat met een slordig handschrift geschreven: 'Ik heb tegen je auto aangezeten. Sorry voor de schade.." Geen naam. Geen contactgegevens. Bezorgd inspecteer je meteen de deuren, je spiegels en de motorkap. Maar er is nergens een deuk of krasje te bekennen.


Is het je ooit overkomen? Dan is de kans groot dat je voor het kantoor stond geparkeerd waar ik werk. En dat terwijl jij rondjes rond je auto liep, mijn collega gierend van het lachen over de grond rolde. Zij is namelijk stapelgek op 1 april. En daarmee ben ik haar grootste tegenpool. Want mij kan het gestolen worden.

Wanneer ik mopper over 1 april zeggen mensen vaak: 'Joh, het is toch maar één dagje'. Maar daar hebben ze het mis. Het lijkt tegenwoordig eerder een fop-14daagse. Terwijl ik nog rustig zat te wachten tot de lente officieel zou beginnen, stroomden de onzinberichten al binnen. Flitsmeister gaat mensen helpen te flirten in de file. De Efteling laat baby's toe in de Python. En de vliegbasis van Woensdrecht leidt speurkippen op. Ik geef toe dat ik om die laatste wel moest lachen. Maar toch blijf ik erbij: kunnen we het alsjeblieft weer beperken tot die ene dag in het jaar? Dan beloof ik dat ik er nooit meer over zal mopperen. Want één dag in het jaar kan ik alle onzinberichten en 'pranks' wel hebben. Bovendien is er één soort 1april grappen waar ik wél dol op ben. En dat zijn grappen van kinderen. Die zijn heerlijk doorzichtig. En vernieuwing in het repertoire komt er ook niet echt. Wat dacht je van het altijd succesvolle omwisselen van een krijtje voor de snoepvariant. Of het briefje van vijf euro op de stoep met een touwtje er omheen.

Laatst zag ik er weer één liggen. Ik schoot meteen in mijn rol en bukte enthousiast om het op te rapen, om vervolgens extreem verbaast te reageren toen het briefje ervandoor schoot. En terwijl het jongetje glunderend begon te lachen om zijn geslaagde grap, besefte ik me dat dit later waarschijnlijk net zo'n 1april-liefhebber gaat worden als mijn collega. En dat mijn enthousiaste toneelspel daar dan aan bij heeft gedragen.. Dus bij deze alvast mijn excuses aan degene die over zo'n vijftien jaar tegenover het kantoor van dat jongetje parkeert, en een briefje onder zijn ruit vindt.

l

reageer als eerste


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief