Junioren KC-Terda vieren kampioenschap

Algemeen

BREDA - Terda A1 speelde haar kampioenswedstrijd tegen Togo A1. In een zinderende wedstrijd werd vanmiddag tegenstander Togo op 11-11 gehouden, en dat was precies genoeg om als 1e in de poule te eindigen.

Niets wees echter op een gunstige afloop, want al snel was het 0-4 voor Togo. Na het eerste verlies tegen onze A1 in Zeeland had deze ploeg alles ruim gewonnen, dus men was gewaarschuwd. Pas halverwege de 1e helft werd Terda wakker en vielen de goals zodat toch nog met 6-4 (!) de rust werd bereikt. Na rust kwam Togo toch weer terug van 9-6 naar 9-10 en beleefde iedereen een zenuwslopend einde. Tot dusverre zorgden met name Mette en Douwe voor de doelpunten, nu maakte Lotte haar 2e en stond er 10-10 op het bord. Direct erna weer 10-11, maar perste Jente er in extremis nog een doorloper uit die keurig door de korf verdween. In de laatste minuut mistte Togo nog 2 goede doorloopkansen, maar scheidsrechter Ton vond het wel mooi zo. Vlak voor de regen echt losbarstte (!) floot hij voor het einde. Naast de welverdiende taart en een drankje was er voor elke speler een fraai aandenken wat op de schoorsteenmantel kan worden geplaatst. De Zeeuwse campagne wordt komende vrijdag nog met een thuiswedstrijd besloten, maar de A1 is nu al kampioen.

Terda C

Terda C heeft vandaag laten zien dat ze enorm aan het groeien zijn in hun spel en zelfvertrouwen. Vandaag speelden ze uit in Klundert tegen het ongeslagen DSO C1. De strategie van Terda bleek goed uit te pakken. De eerste verdediging van Terda hield de stand een behoorlijke tijd op 0-0. DSO kwam onverwacht niet tot scoren door strak voorverdedigen. Helaas bleef DSO sterk aanvallen en wisten ze de eerste doelpunten binnen te halen. In de tweede helft scoorde Kevin nog het enige punt voor Terda. Uiteindelijk werd het door mooi, sportief spel 8-1 voor DSO, die daarmee ook direct kampioen werd. Na de verrassende 7-8 uitzege op de koploper vorige week, lonkte voor de jonge D1 ploeg zomaar het kampioenschap. Alleen nog maar even winnen van HKC, en daar was toch ruim van gewonnen in Hardinxveld-Giessendam? Kennelijk was dat besef ook bij de spelers doorgedrongen want ze stonden stijf van de zenuwen. Talloze kansen werden verprutst door gehaast of onnauwkeurig schieten, terwijl bijna elke kans van de tegenstander erin vloog. Na de 0-4 stond ook bij coach Niels het gezicht wat somber. Toen het ineens 3-4 werd zag het toegestroomde publiek weer kansen, maar opnieuw viel de geolied machine stil en liep de tegenstander uit naar 4-6. De taart smaakte niettemin heel goed, al moest menig traantje worden getroost.

Overige uitslagen

Terda B1 - Focus B1: 7-6, Terda MW - Fortuna MW: 13-11, RustRoest 6 - Terda 1: 6-8.

Met nog een enkele inhaalwedstrijd te gaan komt het zaalseizoen voor de korfballers er weer aan. Dit jaar zal er getraind worden in de sporthallen van de wisselaar op dinsdag- en/of donderdagavond. De wedstrijden worden als vertrouwd weer gespeeld in zaal de 3-linden in Prinsenbeek. We willen iedereen uitnodigen om een keer aan te sluiten. Meer informatie: www.kc-terda.com of www.facebook.com/KCTerda.