NAC verslaat FC Volendam in Oud Gastel met 2-1

Algemeen

OUD GASTEL - NAC heeft ook de vierde wedstrijd van de voorbereiding gewonnen. De ploeg van Stijn Vreven won op Sportpark Blankershove in Oud Gastel met 2-1 van FC Volendam. Het eerste Bredase doelpunt werd gescoord door de Franse spits Thierry Ambrose. Hij opende in de 16e minuut de score na een schitterende steekpass van Fernandes. Alleen voor de keeper faalde Ambrose niet: 1-0. Het tweede doelpunt kwam op naam van Pablo Mari. De boomlange verdediger kopte in de 35e minuut uit een corner binnen. Een minuut daarvoor was er een eerbetoon voor Ajax-speler Abdelhak Nouri. Bij de 20-jarige Nouri werd eerder deze week ernstige hersenschade geconstateerd. Hij zakte vorige week zaterdag met hartritmestoornissen in elkaar tijdens een oefenduel met Werder Bremen. Fakkels en rook werden bij het eerbetoon in Oud-Gastel vergezeld door een applaus en een spandoek met de tekst 'NOAD APPIE'. Tol schoot FC Volendam in de tweede helft terug in de wedstrijd. In de slotfase kregen de Volendammers vanaf de stip de kans om de gelijkmaker binnen te schieten, maar NAC-doelman Bertrams liet zich van zijn beste kant zien en stopte de pingel. Daardoor bleef het in Oud Gastel 2-1. Dinsdag komt NAC opnieuw in actie. Dan is het Turkse Genclerbirligi de tegenstander. Deze wedstrijd wordt gespeeld op Sportpark De Warande in Oosterhout. FOTO PETER BRAAKMANN