Afbeelding

Bredase acro-gymnasten plaatsen zich voor het WK

Door: Anja Dockx Sport

BREDA - Lynn de Bock en Zola Vorstius Kruijff woonachtig in Breda hebben zich afgelopen zaterdag in Zwolle geplaatst voor het WK Acro 2018 in Antwerpen.

Afgelopen jaar hebben Lynn en Zola als teamgenoten bij Flik-Flak al een aantal mooie successen behaald. In juni zijn ze beide in een nieuw team gestart. Zola is nu samen met Kaya Honders en Ismay de Wit een A-jeugd trio (11-16 jaar). Lynn is nu met Lotte van Vugt en Zoë de Wit een junioren-2 trio (13-19 jaar).
Zondag 3 december kregen ze de eerste kans om een WK limiet te halen. Dit was een extra spannende wedstrijd omdat het voor beide teams de eerste wedstrijd in deze nieuwe samenstelling zou zijn en er meteen al hoge doelen op de agenda stonden.
Het hoge WK limiet voor de A-jeugd is 51.8. Dit is het totaal behaalde punten van 2 oefeningen, een tempo oefening en een balans oefening. Met een score van 53.2 in een sterk deelnemersveld, haalde het A-jeugd trio meteen al de hoge limiet!
Het hoge WK-limiet voor de junioren-2 ligt iets hoger en is 52.4. Het team van Lynn haalde met een totaal aantal punten van 52.870 ook de hoge WK-limiet. Beide teams eindigden op de 1e plaats.
Om zich voor deelname aan het WK te kwalificeren, moeten de teams één keer de hoge limiet halen, één keer de lage limiet en één keer op de 1e plek geëindigd zijn.

Tweede plaatsingswedstrijd
Afgelopen zaterdag was de tweede wedstrijd voor plaatsing van het WK. In Zwolle in een ijskoude zaal waar de verwarming het niet deed en er op het laatste moment heaters werden ingezet om ervoor te zorgen dat het warm genoeg zou zijn voor de sporters, wat zorgde voor een rommelig begin, stonden beide teams er gewoon weer! Zola haalde met haar team weer een hoge limiet en eindigde op de 2e plaats. Het team van Lynn haalde de lage limiet en eindigde weer op de 1e plaats. Zo verzekerden de beide teams zich van deelname aan het WK! Ook hun clubgenoten Guusje van Vugt, Veerle Martens en Lisanne Verbeet, die uitkomen in de junioren-1 (12-18 jaar), hebben zich zaterdag geplaatst voor het WK! Flik-Flak heeft nu 6 teams die zich gekwalificeerd hebben voor deelname aan het WK.
Lynn en Zola die beiden op Mencia de Mendoza zitten, zijn 1,5 en 2,5 jaar geleden opgenomen in het topsporttraject van Flik-Flak in Den Bosch. Dit betekent dat ze gemiddeld zo’n 5x per week naar Den Bosch gaan om daar dan 3,5 tot 4 uur te trainen. Deze zware combinatie van trainen en school is al een prestatie op zich en wordt nu beloond met een WK kwalificatie. Het WK zal van 4 t/m 10 april in Antwerpen gehouden worden.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief