Afbeelding
Foto: nn

The Small Town Big Band 35 jaar

Door: Anja Dockx Algemeen

BREDA - Nadat The Small Town Big band 35 jaar geleden is opgericht in Teteringen spelen ze er nu nog lustig op los. Zondag 7 januari zijn zij te horen in het Hijgend Hert in Breda.

De eerste repetities werden gehouden in een oude schuur in 'the small town' Teteringen. Al snel werd Cultureel centrum ’t Web hun honk, maar daarna oefenden zij op diverse locaties. Nu repeteert de Bredase big Band in restaurant De IJp van woonzorgcomplex De IJpelaar aan de Overakkerstraat. Op woensdagavond gaan dan alle deuren en ramen dicht, zodat de klanken van de band de bewoners niet zullen storen. Deze bewoners hebben juist plezier van de band, want The Small Town Big Band verzorgt minstens 1 keer per jaar een concert voor hen. Dat dat wordt gewaardeerd blijkt uit de grote opkomst van luisteraars.

Verschillende locaties
De band heeft in de loop van die 35 jaar op heel verschillende locaties gespeeld: Zij was present op het jazzfestival in Den Bosch, maar ook diverse malen op het jazzfestival in Breda en op het big band-festival in Deventer. In het buitenland werd gemusiceerd in Berlijn, en op een festival in Calella, in Spanje. Maar de meeste optredens waren toch in Breda: hun muziek klonk o.a. op een straatfeest inde Saksen Weimarlaan, tijdens het jazzfestival op het van Coothplein, het Kasteelplein en in Publieke Werken. The Small Town Big Band was diverse keren present bij het muziekfeest van de koninginne- en nu koningsdag en presenteert zich ieder jaar weer op de KAM in ’t Chassé.

Jubileumjaar
Het jubileumjaar 2018 begint de band met een optreden in het Hijgend Hert. 7 januari zullen vanaf 15.00 uur hun klanken te horen zijn vanaf 15.00 uur. Hun leider, Hans Tolhuys, zal dan weer enthousiast de bandleden opzwepen tot grote hoogtes. Hij heeft een mooie setlijst samengesteld met diverse soorten muziek. Hieronder zitten ook enkele arrangementen van zijn hand. Hans heeft die speciaal geschreven voor The Small town Big Band. Het wordt de eerste keer dat zij worden uitgevoerd. Stijlen die deze middag te horen zijn, zijn swing, blues, bossa, jazz rock, latin, fusion and ballad, composities van 80 jaar geleden tot nu. Voor ieder wat wils.
Ook brengt de band deze middag een zangeres uit Tilburg mee: Bente Aertssen. Met haar warme stem en goede timing heeft zij bewezen diverse vocale composities op een mooie manier te kunnen presenteren. Een genot om naar te luisteren.
Als om 18.30 uur de klanken van The Small Town Big Band verstommen kunnen we weer uitkijken naar het jazzfestival, waar op de openingsdag, 10 mei, in de Waalse kerk, de SmallTowners weer te horen zullen zijn en naar de zondag daarna, 13 mei. Want dan speelt The Small Town Big Band weer in het Hijgend Hert.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief