Terda B1
Terda B1 Foto: Terda

Sterk korfbalweekend voor jeugd KC-Terda

Door: Janny Mathijssen 112 Meldingen

BREDA - Terda D1 speelde tegen Gemini D1 in Gouda. De wedstrijd begon goed voor Terda met 0-1 en veel balbezit. Helaas door blessure van Lieke moest Terda verder met 3 spelers maar mocht een heer van Gemini lenen. Verdedigend ging Terda erop achteruit waardoor Terda met 6-2 achter kwam te staan. Halverwege tweede helft kwam Terda sterk maar tijd was te kort. Eindstand: 8-7.

Met tweemaal winst op zak begon Terda C1 vandaag vol goede moed aan hun 3e wedstrijd Al snel had Terda door dat Keep Fit C1 er alles aan zou doen om van Terda te winnen. Het ging gelijk op. Om-en-om scoorden de partijen en bleef het lang 2-2. Kleine foutjes kostte Terda 2 punten en bracht de stand op 2-4. Het publiek werd onrustig en voelde een overwinning naderen. Terda werd hierdoor juist super fanatiek. Kevin wist zelfs de stand nog om te buigen naar 4-4, wat ook de eindstand bleef. Hierdoor staat Terda C1 nu op de tweede plaats in hun poule.

Terda B1 flikt het weer
Afgelopen zaterdagmiddag werd er in Eindhoven gestreden tegen concurrent PSV om hun positie te verstevigen in de bovenste regionen. Terda liet in een hoog tempo de score oplopen. En zo werd de ruststand 2-6. Ondanks de slechte, warme omstandigheden in deze zaal bleef TERDA het tempo opvoeren. En bleven de heren, door de steunende functie van de dames opvallend goed scoren. Aan het einde van de wedstrijd wist laurens 5x de korf te vinden en Julian maar liefst 6x en was hij zéker de man of the match. Eindstand 9-18.

Terda A1
Terda A1 moest vroeg in de ochtend de verre uitwedstrijd tegen Good Luck uit Middelharnis spelen. De A1 speelt niet graag zo vroeg op de ochtend (al om 9.00 uur vertrekken) dus coach René begon maar in de vertrouwde heren opstelling. Daardoor bleef de schade voor rust beperkt. De vlot opgelopen achterstand werd door sterk verdedigend werk in het vak van Hidde/Bram en goede goals van Douwe en Luc in het andere vak teruggebracht tot 5-4. Bas viel na rust sterk in, maar Douwe was nu echt wakker en ouderwets op dreef waarbij de dames Lotte en Theunet heerlijk afvingen en ballen bleven aangaven. Tot 8-8 bleef het uiterst spannend, maar met 2 mooie goals in de slotminuten versloeg Terda A1 de koploper en mag zich na dit weekend de nieuwe koploper noemen met 5 punten uit 4 wedstrijden!

Dit weekend waren er geen wedstrijden voor de senioren en ook volgende week zijn er slechts 3 wedstrijden op het programma. Dan mogen zowel de C1 en beide seniorenteams het in Klundert opnemen tegen DSO.
Mocht je interesse hebben om te komen korfballen? Neem dan contact met ons op of kom een keer langs op een van onze trainingen en/of wedstrijden. Meer informatie kijk eens op www.kc-terda.com of www.facebook.com/KCTerda. [l]