Logo internetbode.nl/breda


Breda genomineerd als ‘best bestuurde decentrale overheid 2016’

BREDA - De gemeente Breda is door vakblad Binnenlands Bestuur genomineerd als ‘best bestuurde decentrale overheid 2016’. Het Bredase college ziet de nominatie als een prachtige stimulans voor de rol van Breda als centrumstad in de regio.


Binnenlands Bestuur schrijft bij de nominatie: ‘Een plek voor het realiseren van grote dromen is hoe gemeente Breda zichzelf profileert. Het bestuur geeft daarbij het voorbeeld en kijkt verder dan de eigen grenzen; niet enkel gericht op het vooruit helpen van eigen inwoners, maar met oog voor de ontwikkeling van regio West-Brabant. Het Bredase college wordt getypeerd als integer en daadkrachtig. En daaruit blijkt dat het niet alleen bij dromen blijft’.”

Vereerd

Het Bredase college van voelt zich vereerd met de nominatie en spreekt van ‘mooi nieuws’.  “Samen maken we de stad,” zo stellen burgemeester en wethouders . “En alleen daardoor kunnen wij de stad besturen op een manier die tot deze nominatie heeft geleid.  Wij zien de nominatie ook als een prachtige stimulans voor de rol van Breda als centrumstad in de regio, en als een extra impuls om de samenwerking met de regio ook de komende jaren volop door te zetten.”

Stemmen

Naast Breda zijn Molenwaard, Rijssen-Holten, Waterschap Vallei en Veluwe en de provincie Zuid-Holland genomineerd voor de titel. Het publiek kan via www.binnenlandsbestuur.nl tot donderdag 19 januari stemmen op de genomineerden. Op donderdag 26 januari aanstaande wordt de winnaar van de titel van ‘best bestuurde decentrale overheid 2016’ bekend gemaakt.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief