Projecten Scala en Zoomvliet College winnen TalentTour


BREDA - Scala vmbo (Breda) en het Zoomvliet College (mbo Roosendaal) zijn met hun projecten ‘Onbegrensd verlangen’ en ‘VR Rekenapp’ uitgeroepen tot winnaars van TalentTour 2016 van ROC West-Brabant.

Zij werden door een vakjury en het publiek gekozen uit twaalf genomineerde projecten en ontvingen daarmee elk een cheque van € 2.000,-. Dat gebeurde dinsdagavond tijdens het TalentTourevent op 29 november in PIER15.

Samenwerking met Tiuri

Onbegrensd Verlangen is een co-productie tussen Tiuri, een theaterwerkplaats die mensen met een beperking opleidt tot theatermaker, en de theaterklas van vmbo-school Scala in Teteringen. Het project is een geweldige en waardevolle ervaring voor Scalaleerlingen en Tiuri-deelnemers. Afgelopen april was hun eerste kennismaking gingen ze voor het eerst samen de theatervloer op. Dit leidde tot de co-productie: Onbegrensd Verlangen. We verlangen allemaal naar iets, naar liefde, naar aandacht, naar rust of juist naar uitdaging.

VR Rekenapp

De Rekenapp van het Zoomvliet College is een virtuele omgeving die studenten visueel ondersteunt bij het uitvoeren van verschillende rekenopdrachten. Studenten van verschillende Zoomvliet-opleidingen werkten samen om het gewenste resultaat te halen. Zo werd Zoomvliet-breed gekeken wat er aan rekenonderwijs wordt gegeven, maakten ICT-studenten het programma en gaven Mediavormgeving-studenten de app een duidelijk uiterlijk. “Juist die samenwerking met studenten van de andere opleidingen gaven ons nieuwe inzichten en daagden ons uit dingen te doen die we anders niet zouden doen. En er is een concreet eindresultaat dat nu bij heel veel opleidingen gebruikt kan gaan worden”, aldus een enthousiaste winnaar.

Ontwikkelen

In elke leerling en student schuilt talent. ROC West-Brabant stimuleert dit en probeert op verschillende manieren die natuurlijke aanleg bij jongeren eruit te halen. Dit zit ingebed in het onderwijs. Met aantrekkelijke onderwijsvormen, praktijkgerichte projecten, gesimuleerde opdrachten of een projectopdracht in samenwerking met bedrijfsleven of instellingen, leren studenten en leerlingen één of meerdere vakken. Met TalentTour laat het ROC zien wat deze aanpak binnen hun acht mbo-colleges en negen vmbo-scholen oplevert. Het is bovendien een uitgelezen gelegenheid om die projecten te delen met de andere scholen en het bedrijfsleven. Bovendien biedt het collegascholen een mooie kans om van die projecten te leren of om te gaan samenwerken.

TalentTour loopt vanaf de zomervakantie op alle mbo-colleges en vmbo-scholen van ROC West-Brabant. Docenten kregen vier weken de tijd om samen met hun leerlingen/studenten een project aan te melden. Een eerste jury beoordeelde deze op originaliteit, maatschappelijke relevantie, het leereffect, het groepsproces/samenwerking en relevantie voor het bedrijfsleven. Hieruit zijn zeven mbo- en vijf vmbo- projecten genomineerd.

TalentTourevent

Die twaalf projecten presenteerden zich op dinsdag 29 november in Pier 15 in Breda op een zogenaamde Talentenvloer. Het publiek en een jury uit het bedrijfsleven kregen de tijd om zich te verdiepen in de projecten. Daarna hielden in een spetterende show vertegenwoordigers van de projecten een elevator pitch. Naar aanleiding van de presentatie op de Talentenvloer en de pitch selecteerde de vakjury twee mbo- en twee vmbo-projecten. Naast uiteraard de winnaars waren dat de ‘Tienerpartij’ van Effent Mavo uit Oosterhout en ‘Voetbal is voor iedereen’ van Vitalis College. Het publiek bepaalde vervolgens wie van deze twee projecten de mooie geldprijs van maar liefst € 2.000,- euro ontving. Dit bedrag mag mogen studenten en leerlingen besteden aan verdere uitwerking van hun project. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief