Bachkoor Brabant


BREDA - Het Bachkoor Brabant organiseert het Bach Vocalistenconcours Brabant voor jonge zangers, amateurs en studenten in opleiding tot professional. Het koor doet dit samen met Fontys Conservatorium Tilburg en Nieuwe Veste Breda. De artistiek leider van het concours is Geert van den Dungen, dirigent van onder andere het Bachkoor Brabant.

Dit samenwerkingsverband van drie in de provincie Noord-Brabant gevestigde muzikale organisaties/instituten beoogt de vocale muziek van de componist Johann Sebastian Bach (1685-1750) bij nieuwe generaties zangtalent nadrukkelijk in beeld te brengen door middel van de realisering van een vocalistenconcours voor jonge zangers (muziekschoolleerlingen en conservatoriumstudenten). In breder perspectief sluit men hiermee aan bij de grote Bachtraditie die Nederland rijk is sinds het einde van de 19de eeuw. De historisch verantwoorde uitvoeringspraktijk van deze muziek is een belangrijk cultureel erfgoed, waarmee de Nederlandse muziekcultuur wereldwijde faam heeft verworven. De organiserende instanties vinden het belangrijk dat dit wordt doorgegeven in het Nederland van de 21ste eeuw.

Aan de andere kant biedt het concours een mogelijkheid om talent te ontwikkelen. Leerlingen van de muziekscholen kunnen proeven aan de professionele uitvoerpraktijk en worden zo geënthousiasmeerd. Voor conservatoriumstudenten vervult het concours een brugfunctie richting het werkveld.

Concours

Er zijn twee categorieën deelnemers: A. Muziekschoolleerlingen en andere amateurzangers in de leeftijd van 12 t/m 30 jaar (voorrondes in juni). De winnaars van de finale geven op vrijdagavond 14 oktober een concert in de concertzaal van Nieuwe Veste Breda; B. Conservatoriumstudenten zang (alle opleidingen) in de leeftijd van 17 t/m 30 jaar (voorronde door inzenden beeld- of geluidsopname). De winnaars van de finale mogen soleren bij een nader te bepalen concert van Bachkoor Brabant.

Inschrijven kan tot 16 mei door het inschrijfformulier op de website in te vullen en te mailen aan secretariaat@bachkoorbrabant.nl

Het inschrijfformulier en meer informatie is te vinden op de website van het Bachkoor Brabant: www.bachkoorbrabant.nl/concours.

Meer informatie over de muziek en het Bachkoor Brabant is te vinden op het blog, http://blog.bachkoorbrabant.nl/ 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

Vacatures

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief