Afbeelding

Streep door Baronie Breda Classic

Algemeen

BREDA - De Baronie Breda Classic wordt dit jaar niet gereden. Stichting Baronie Breda Classic heeft de handdoek in de ring gegooid. Volgens Willem Dielemans moet de stichting noodgedwongen stoppen met de organisatie van het wielerevenement.

“Vorig jaar is het ene na het andere bestuurslid opgestapt,” vertelt hij. “Dat heeft ertoe geleid dat het bestuur min of meer is opgehouden te bestaan. Mijn gedachte was om de Baronie Breda Classic met een daadkrachtige organisatie op de kaart te zetten. Met een volledig nieuw bestuur zouden we weer op nul moeten beginnen. Ik hoop dat anderen de organisatie nu willen overnemen om het evenement opnieuw op de kaart te zetten. Het is jammer dat dit gebeurt. Als afsluiting van het wielerseizoen was de Baronie Breda Classic toch een van de hoogtepunten van de wielersport in West-Brabant.””

Afgelasting

Met de in 2013 toegekende status van internationale wielerwedstrijd (UCI 1.2) wist de Baronie Breda Classic in relatief korte tijd naam te maken in het wielerwereldje. De Baronie Breda Classic, een internationale wielerwedstrijd voor beroepsrenners, elite en beloften, met start en finish in Breda, ging vorig jaar september echter ook al niet door. Het evenement werd toen afgelast omdat de organisatie er niet in slaagde de begroting rond te krijgen. “Het behoud en de werving van sponsors is ondanks de voorzichtig opkrabbelende economie nog steeds dermate moeilijk gebleken dat het niet mogelijk is om het evenement door te laten gaan,” zo meldde de stichting destijds, al gaf zij daarbij meteen aan haar pijlen met veel ambitie te richten op 2016. FOTO ARCHIEF WEEKBLAD DE BODE



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief