Logo internetbode.nl/breda


ABC-Goud koopt, verkoopt, verpandt en repareert sieraden

  Bedrijvig Nieuws

BREDA – Vijf jaar geleden begonnen Juraj en zakenpartner Jolanda, eigenaars van ABC-Goud en ABC-Juwelier, hun winkel aan de Chr. Huygensstraat 44, Breda. ABC is vooral bekend van de inkoop van gouden en zilveren sieraden. Slechts weinigen weten, dat zij in deze winkel ook tegen een zeer voordelige prijs occasion sieraden verkopen die ook op hun webshop www.abcjuwelier te bezichtigen en te bestellen zijn.


DOOR HENK KETELAAR

Juraj, gediplomeerd goud- en zilversmid, zit al meer dan 30 jaar in het vak. Werkend vanuit huis aan de Maaseikstraat bouwde hij een eigen klantenkring op. Mede door de stijgende goudkoers kreeg hij steeds meer aanbod van goud. Dat noopte hem om zijn werk te gaan herschikken. Juraj daarover: “Wilde ik mijn klanten de beste service blijven bieden, dan moest ik mij wel gaan specialiseren. Er waren allang plannen voor een eigen winkel maar dat kwam er maar niet van. Samen met Jolanda hakte ik in 2011 de knoop door en zijn we hier aan het Edisonplein onze winkel begonnen.”

Eerlijk en vertrouwd Voor mensen die zijn branche misbruiken heeft Juraj geen goed woord over. “Er wordt door diverse rondreizende circusjes geprofiteerd van de onwetendheid en het vertrouwen van de mensen. Er komen hier weleens klanten waarvan ik na hun verhaal aangehoord te hebben tot de conclusie kom dat zij maar 50 procent van de echte waarde voor hun goud hebben gehad. En dat is toch zonde! Het is niet eens voor onszelf, maar mensen zijn veel beter af bij de gevestigde handel. Ons motto luidt dan ook: “Eerlijk zaken doen duurt het langst”.

Dagkoers Als een klant zijn of haar goederen bij ABC-GOUD brengt, dan keuren wij deze op gehalte (karaat) middels een toetsing waarna de waarde door geijkte weging wordt bepaald tegen dagkoers van het betreffende edelmetaal. Deze dagkoers is op onze website actueel te volgen. Geen flauwekul dus, maar simpelweg een eerlijke goede prijs. Kom eens langs zou ik zeggen tegen diegene die plannen hebben om iets te verkopen. Kijk mee met de taxatie en bepaal hierna vrijblijvend of je de goederen aan ons wilt verkopen tegen contante betaling.

Webshop Ingekochte sieraden die nog in goede staat verkeren worden door Juraj onder de loep genomen om ze te controleren op echtheid (keurmerk) waarna hij ze vakkundig reinigt en polijst. “Het sieraad is daarna niet meer van nieuw te onderscheiden,” merkt Juraj in dat verband op en legt als bewijs daarvan een collier voor mij neer. Zou ik niet beter weten, dan had ik die zeker voor nieuw gekocht. “Wij verkopen onze sieraden voor de helft tot een derde van de winkelprijs,” vertelt Juraj. “Maar let op wij hebben geen vitrines in de winkel. Juwelen zijn uitsluitend te bezichtigen en/of te passen op afspraak. Ik maak, neem er graag alle tijd voor,” vult Jolanda aan.

ABC-Goud, Chr. Huygensstraat 44, 4816 BK Breda, 076-5872910, info@abc-goud.nl

De winkel van ABC-Goud aan de Chr. Huygensstraat  en Goudsmid Juraj controleert het keurmerk. FOTO ABC-GOUD<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief