Afbeelding

NAC versterkt zich met N’Toko en Garcia

Nieuwsbrief

BREDA – NAC Breda heeft versterking gezocht. De 28-jarige verdediger Chiro N’Toko heeft een contract van anderhalf jaar getekend bij de voetbalclub. Hij komt over van Cambuur Leeuwarden. Ook zou het Spaanse voetbaltalent Manu Garcia zich bij de selectie van NAC voegen. De 19-jarige middenvelder komt voor een half jaar over van de Britse club Manchester City, zo meldt Voetbal International.

De in Congo geboren N’Toko brak in 2005 door in België bij Seraing RUL en RFC Sérésien. Twee jaar later maakte de verdediger die een Belgisch paspoort heeft de overstap naar de Nederlandse competitie voor AGOVV. In 2010 begon hij in de eredivisie voor ADO Den Haag. Na een kort avontuur bij de Britse club Barnet FC kwam hij terug naar Nederland. Daar vervolgde hij zijn voetballoopbaan bij FC Eindhoven.

Succesvol FC Eindhoven

Bij de Eindhovenaren bloeide N'Toko op in een succesvol elftal dat in 2015 zelfs een knappe tweede plaats bereikte in de Jupiler League. Na 78 officiële wedstrijden in drie seizoenen maakte hij deze zomer de overstap naar Cambuur Leeuwarden. De eerste seizoenshelft speelde hij dertien wedstrijden in de Jupiler League bij de Friese club.

Sterke duels

Technisch Directeur Hans Smulders is tevreden dat N'Toko voor NAC kiest: "Chiro heeft de afgelopen jaren bewezen een zeer goede verdediger te zijn en hij weet als geen ander wat er in de Jupiler League wordt gevraagd. Met hem halen we een verdediger in huis die erg sterk is in de duels, altijd voorop gaat in de strijd en met zijn ervaring een belangrijke rol in het elftal kan spelen. Zijn passievolle karakter past goed bij NAC, dus ik ben blij dat een speler met zijn kwaliteiten voor onze club heeft gekozen."

Manchester City

Manu Garcia doorliep de jeugdopleiding bij Manchester City. De middenvelder deed inmiddels vier keer mee met het eerste elftal, waaronder eenmalig in de Premier League in het vorige seizoen tegen Aston Villa. Om de jonge Spanjaard meer speeltijd te gunnen, werd hij verhuurd aan de Spaanse club Deportivo Alavés. Daar kwam Garcia niet verder dan de reservebank. Manchester City stalt hem daarom de komende tijd bij NAC, zodat hij wel aan spelen toekomt. De eventuele komst van Garcia komt voort uit de samenwerking tussen Manchester City en NAC Breda. Eerder kwamen City-spelers Ashley Smith-Brown, Brandon Barker, Thomas Agyepong en David Faupala over. Tot nu toe slaagden zij er niet in om in de schijnwerpers te komen bij NAC. Faupala heeft NAC inmiddels  verlaten.

FOTO HET FOTOBEDRIJF



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief