Logo internetbode.nl/breda


Wijk- en dorpshuizen in Breda hebben bestaansrecht

  Nu Roosendaal

BREDA – De wijk- en dorpshuizen in de gemeente Breda doen er toe en draaien met een sluitende exploitatie. Dat is het doel van de nota Beleid Wijkcentra, die het college aan de raad voorlegt. Gemeente en de besturen van wijkcentra gaan daar gezamenlijk de komende jaren hard aan werken.


Patrick van Lunteren, wethouder Wijkaanpak: “Na jaren van onrust weten besturen van de Bredase wijkcentra waar ze aan toe zijn. Er is in principe bestaansrecht voor alle centra. Ze krijgen ondersteuning op maat en we zijn duidelijk over gewenste resultaten en de financiële bijdrage”. De gemeente gaat de besturen van wijkcentra helpen de kosten te verminderen en de inkomsten te vergroten. Daar tegenover staat dat de gemeente  meer zakelijkheid en ondernemerschap wil zien. Elke twee jaar worden de centra tegen het licht gehouden. Lukt de exploitatie en voegen ze nog voldoende toe aan leefbaarheid en sociaal maatschappelijke doelstellingen van de gemeente?

Gemeentelijk vastgoed

De nota is een uitwerking van het bestuursakkoord en de nota gemeentelijke vastgoed.  De besturen van de wijkcentra spraken in januari over de nieuwe aanpak bij een rondetafelgesprek met wethouder Patrick van Lunteren. Daar werd duidelijk dat eenduidigheid gewenst is maar elk centrum wel anders is en maatwerk vergt: "Daar gaan we voortvarend mee aan de slag".<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief