Een omstander werd geslagen.
Een omstander werd geslagen. Foto: Archief

Groep jongens pleegt geweld tegen man met hond in Valkenberg

Door: Amber Kuijs Politie

BREDA - Een groep van zes tot tien jongens heeft rond 18.15 uur een man en zijn hond belaagd in het Valkenberg park in Breda. Toen omstanders te hulp schoten, werd een van hen bewusteloos geslagen. De politie heeft de eerste aanhoudingen verricht. 

De man liep met zijn hond door het park toen de jongens hem uit begonnen te schelden. De man werd belaagd en meerdere keren geslagen. Ook werd de hond geschopt. Diverse omstanders probeerden de geweldpleging te stoppen. Hierbij werd een van hen met kracht geslagen. Het 50-jarige slachtoffer viel bewusteloos op de grond. 

De andere omstanders belden de politie, waarop de groep jongens wegrenden. Burgers renden nog achter hen aan. Een van de verdachten werd door een politieagent in vrije tijd aangehouden. De vluchtende jongens werden gevolgd door de camerabeelden die in de stad hangen. Agenten konden daardoor twee andere jongens gelijk arresteren en insluiten. Een 17-jarige uit Rotterdam, een 18-jarige uit Maassluis en een 20-jarige uit Breda zijn al aangehouden.

Het slachtoffer is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. 

                                            



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief