Geweldige seizoenstart BredaGym turnsters

Sport en vereniging

BREDA - Op het NK clubteam turnen in Amsterdam heeft BredaGym in het supplement A zeer knap het zilver weten te veroveren. Het team, bestaande uit Femke van Brunschot, Juul van Ooijen en Laura Aerts werd aangevuld door Pien Eising en Maureen Krijger van VGV Varsseveld.

Op papier leek het team zeker niet de sterkste, maar dit bleek in de praktijk toch wel anders. Waar het team in de voorronde al verrassend 3e werd, deden ze er in de finale nog een schepje bovenop. Het was spannend tot de laatste oefening, maar het zilver voelde als goud voor dit team!

In Supplement D kwamen Emma Monteban, Fiona Lanser, Femke de Jong en Masha van de Westelaken in actie. Zij hadden zich als 7e gekwalificeerd. Helaas ging de finale niet zonder slag of stoot, maar toch wisten de turnsters zich knap staande te houden en zelfs de vierde plek te bemachtigen.

In Heusden-Zolder (België) werd de 14e editie van de Cup Michel Wanten gehouden. Bij de jongste categorie turnde de 7 en 8 jarigen Saar IJsselmuiden, Isa Smits, Yfke Roovers, Danique van der Hof, Romy Bos en Liv Rikken hun eerste wedstrijdje in het buitenland. Zij turnde niet voor de punten, maar kregen op elk toestel een medaille met een 'good' of 'very good' als beloning voor de geturnde oefening. Een mooie ervaring en daarbij turnde de meiden allen een goede wedstrijd. In de categorie 9-11 jaar turnde Luna van de Westelaken, Akua Tabiri en Lieve van de Vijver. Akua en Lieve maakte deze zomer de overstap naar het nationale niveau, waar Luna hier al een jaar ervaring heeft. Ze mochten alle drie op elk toestel een keuze oefening draaien, waar ze normaliter nog een voorgeschreven oefening moeten presenteren. Erg leuk dus voor deze turnsters en het plezier straalde er dan ook vanaf. Het team wist daarbij een 4e plaats te bemachtigen.

In de categorie 11-13 jaar turnde Puk van der Eijk, Nienke Vendel, Julia Sancho Galan en Yllana Hart mee. Voor Puk, Nienke en Julia de eerste internationale ervaring. De jongste turnster Puk turnde verrassend de hoogste scores van het team, waar de geblesseerde Yllana op twee toestellen ook een zeer goede bijdrage kon leveren. Er heerste een goede teamspirit en de meiden turnden allen naar kunnen.

Bij de junioren/senioren (13 jaar en ouder) werden zeer goede resultaten behaald. Het team in de hoogste FIG categorie (eredivisie) behaalde het goud! Femke van Brunschot en Femke de Jong turnde hier samen met Pien en Maureen een goede wedstrijd. Individueeel mocht Femke de Jong bij de junioren het goud in ontvangst nemen, waar Femke van Bruschot bij de senioren het zilver omgehangen kreeg. Maureen werd hier derde. In het tweede niveau bij de junioren/senioren turnde twee teams mee. Veerle Clavan, Anouk Helmer, Masha van de Westelaken en Lynn Nijkamp veroverde het zilver, waar Dorine Berends, Femke Helmer, Judith Schreurs en Fiona Lanser zeer verrassend het brons omgehangen kregen. Lynn Nijkamp turnde hier individueel ook naar het brons bij de junioren.

De dag erna volgde de toestelfinales waar Femke van Brunschot met twee gouden (vloer en brug) een zilveren (balk) en een bronzen (sprong) medaille naar huis ging. Anouk Helmer turnde naar het brons op de balk en Femke Helmer eindigde net naast het podium op een 4e plaats.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief