Prima weekend voor jeugd KC Terda

PRINSENBEEK - Met vijf thuiswedstrijden was het weer een met korfbal gevuld dagje in de 3-linden hal in Prinsenbeek. Enkel team 1 had een weekendje vrij, maar alle overige teams kwamen in actie.

Terda D, spelers leeftijd 9 t/m 11, speelde haar tweede wedstrijd tegen Vriendenschaar. Vele mooie doorloopballen brachten Terda op 9-0 in eerste helft. Tweede helft ging Terda over op scoren op afstand waardoor minder gescoord werd maar genoeg doelpunten om deze wedstrijd te winnen. Eindstand: 17-8.

Terda C1 speelde vandaag tegen Juliana C2 een compleet ander spel dan vorige week. Ze waren gedreven en hadden de bal voortdurend in eigen bezit. Waar ze vorige week hoofdzakelijk achter de feiten aanliepen, eisten ze deze week de bal volledig op. Het team speelde mooi rond met diepe, diagonale ballen. Er werd hard gewerkt voor elkaar. Dat resulteerde in 5 mooie doelpunten. Gina wist zelfs haar eerste punt binnen te halen vandaag. Uitslag 5-4. Een verdiende overwinning!

Terda B1 speelde tegen Ready60 B1. De tegenstanders waren helemaal uit Roermond gekomen om deze wedstrijd te spelen. Snel bleek dat ze vandaag weinig in te brengen hadden. In de rust stond Terda al met 6-3. Julian die het ene vak qua tempo op sleeptouw nam, zorgde ervoor dat de andere veelvuldig in scoringspositie kwamen. Het andere vak liep iets stroever, maar de ervaren, jonge spelers wisten toch tot scoren te komen. En zo gebeurde het dat dit jonge team met 10-5 de koppositie binnen de competitie over heeft genomen. Volgende week reizen ze af naar Eindhoven, waar de grote concurrent wacht.

Terda A1 speelde tegen VIOS A1 en won met 9-7.

Tot slot speelde Terda 2 een gelijkopgaande wedstrijd tegen DKB uit Best. Tot 5-5 bleef het een spannende wedstrijd. Hierna had vooral Terda veel pech. Schoten vielen verkeerd en de normaal trefzekere strafworpen liepen helaas niet. Hierdoor ging Terda 2 met 9-13 ten onder.

Bij Terda zijn we altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe leden. Heb je interesse kom gerust een keer langs op een van onze trainingen.