Judogoud Arashi op residentietoernooi Den Haag

BREDA - Veel prijzen voor Bliemer Arashi in Roermond, Breda, Zevenbergen en op het grote Residentitoernooi te Den Haag!

Vorige week prijzen op Open Breda in de Scharen. In Zevenbergen 6x goud en een 500 puntenbeker voor Luke Prinsen uit Breda. Vera Wandel werd met zware wedstrijden kampioen op het residentietoernooi en Rens Damme pakte brons in Roermond. Vera Wandel behaalde een mooie overwinning in Den Haag. Het vijfde jaar op rij op dit toernooi! Vanaf de eerste editie was Vera Wandel een van de vaste deelnemers. Dit jaar in de categorie min 15 jaar min 32kg. Vera trof tijdens haar eerste partij een vrij forse Engelse judoka. Door de felheid van de tegenstander en het verschil in het gewicht had Wandel moeite om een goede pakking te maken. Desondanks trok ze de wedstrijd naar zich toe door 3 wazari's te scoren. De tweede ronde was erg spannend: de tegenstander gebruikte een verboden techniek. Geen straf of diskwalificatie voor de tegen partij maar de EHBO voor Wandel. Gelukkig viel het mee en kon Vera Wandel de wedstrijd afmaken. Vera zag kans om haar opponent in een verwurging te nemen, de tegenpartij klopte af, ippon. In de finale wierp Vera haar tegenstander snel vol op de rug, maar werd slechts met een wazari beloond.

Door vooral haar wil om te winnen en een doorzettingsvermogen stond Vera Wandel voor de 5de keer/jaar op het hoogste podium op dit zware toernooi! De broers Michael en Patrick Pannekoek werden vorige week nog respectivelijk 2e en 3e op de Open Breda. Hier verloor Michael van Merlijn den Hartog in de finale. In Den Haag werd dit recht gezet na een tactisch gesprek met de trainers. Michael's eerste partijen waren meteen spannend en met winst afgerond. De halve finale was tegen Axel Heeren. Met een schouderworp op 2 knieën scoorde Axel een wazari. Niet veel later met dezelfde worp een ippon. De wedstrijd voor de derde plaats ging tegen Merlijn Den Hartog (de kampioen Open Breda). Michael bracht het gevecht dichtbij hem met een harde pakking, waarmee den Hartog geen raad wist, waardoor hij niet in zijn spel kwam en alleen maar probeerde onder de druk uit te komen. Dit zorgde voor drie straffen binnen 40 seconden. Derde plaats op de meetmoment -18 voor de internationale toernooien. Ook broer Patrick wist fantastisch 3e te worden (judo heeft 2 bronzen medailles). De halve finale was echter geen wedstrijd geworden, omdat Patrick achter hem aan liep. Hierdoor liep Patrick in een heupworp en verloor . De wedstrijd om de derde plaats was tegen Sven Litjes. Een zware bevochte partij. Patrick heeft de gehele wedstrijd controle gehad. Daarnaast was op aandringen van de coach zijn pakking hard, waardoor Patrick de bovenliggende partij was. Wat resulteerde in 2 straffen. Was een slopende partij, ook omdat altijd tegen een counter aan lopen mogelijk was. Na 5 of 6 minuten in de Golden Score maakte Patrick de bevrijdende wazari met een makikomi. De worp was niet prefect, maar Patrick bleef doordraaien en onder controle houden, waardoor er een wazari werd gegeven. Wat een super sportdag! In Roermond deden de andere broertjes Raph en Rens Romein mee met de Limburgse kampioenschappen en wist Rens een prachtige 3e plaats te behalen na de 2e plaats in Zuid-Nederland (Brabant en Zeeland).