HV United Breda wint strijd om een plaats hoger

Sport en vereniging

BREDA - Na twee verloren wedstrijden was er alles op gericht om deze 2 punten in Breda te houden. Dat moest dan gebeuren in de thuiswedstrijd tegen MIC uit het Limburgse Meerssen. Op de ranglijst vooraf een gelijk aantal punten. Bij winst zou er een verschil ontstaan van 2 punten.

Dat MIC niet was gekomen om de punten in Breda achter te laten bleek al aan het begin van de wedstrijd. Het was het team van trainer coach Marcel Idink dat brutaal van start ging. Na 4' stond er 0-2 op het scorebord. Het fel spelende MIC kon niet voorkomen dat de soms ongrijpbare Ellen Verkou onreglementair werd aangepakt wat tot een strafworp leidde, 1-2 na de benutte strafworp door Lisa Kaijen. Toch is het weer MIC wat weet te scoren, 1-3 door Georgie Eikenboom. Hierna komen de dames van interim coach Harry Boumeester beter in de wedstrijd. Door 2 scores van Ellen Verkou wordt de stand gelijk 3-3, 11'. Nadat Claudia Brauers nog een keer scoort is het United Breda dat een gat weet te slaan. Door 4 maal op rij te scoren, na een mooie break out van Demi Srijdonk, wordt de stand 7-4. Dit na 17' spelen. Door doelpunten van Marlou Verkou, strafworp, en Brenda Kaijen wordt het 10-6. Door onzorgvuldigheid aan Bredase zijde wordt er teveel balverlies geleden. MIC maakt daar gretig gebruik van en weet de stand naar 10-9 te tillen. Dit is ook tevens de ruststand.

Na rust is het Jessie Reumerman die de stand gelijk trekt 10-10. Met vier scores, met een mooie afgeronde break out van Evelien Denis, aan Bredase zijde wordt er weer een gaatje geslagen, 14-10. De rust is inmiddels terug in het team van United wat resulteerde in een beter spel. De kansen worden beter benut. In de 46' is de voorsprong inmiddels opgelopen naar 23-13. Dit mede door de vele tijdstraffen aan de Limburgse zijde. Zij hebben moeite om het spel te controleren en hebben veel overtredingen nodig om het spel van United Breda te ontregelen. De wedstrijd is dan gelopen, door een goed spelende Svenja Walraven weet het vanaf de linkerhoek de verdediging van Breda erg lastig te maken. Zij weet namens het team van MIC, met 4 scores, de stand nog wat op te leuken. Met een bijzonder fraai doelpunt weet Ellen Verkou de hele verdediging op het verkeerde been te zetten nadat ze goed was aangespeeld door Lisa Kaijen, 25-17. Dat MIC daarna nog 2 maal scoort is voor de statistieken, eindstand 25-19.

Door deze overwinning blijven de punten in Breda. Hiermee staat het team op een 5e plaats met evenveel punten als de nummer 3 en 4. Op basis van het doelsaldo is het nu nu de 5de plek.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief