Afbeelding
Foto: Hans Brouwer

Volgepakt Houwke beleeft mooie Muziekzondag

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BREDA - Louter lachende gezichten en aan het einde dik tevreden huiswaarts keren. Dat was het beeld tijdens de Muziekzondag in ’t Houwke.

Niet in de laatste plaats waar het uiteindelijk om draaide: muziek. Ditmaal verzorgd door popkoor BSUR bestaande uit maar liefst vijftig(!!) leden begeleid door een prima vijfkoppige band. Dit alles onder de bezielende leiding van dirigent Steven van Gool die zorgde voor uitstekende arrangementen. Hij straalde uit het grote geheel duidelijk onder controle te hebben. Inmiddels bestaat het koor alweer meer dan 25 jaar en heeft het zijn jubileum reeds gevierd in een vol Chassé.
Met een gemêleerd repertoire van onder andere Adele, U2, Robbie Williams en Nederlandstalig liet het koor zien van alle markten thuis te zijn. Wat vooral opviel was de meerstemmigheid en juist dat is wat zo’n optreden nou zo bijzonder maakt. Het kleurt het geheel en maakt het vooral compleet. Het in grote getale opgekomen publiek genoot en ook de koorleden gaven aan een ontzettend mooie middag te hebben gehad. Een van de koorleden wist zelfs na het optreden al te vertellen dat ze terug zouden komen. Een mooier compliment als organisatie kun je je niet wensen.
De volgende Houwke Muziekzondag is op 15 april. Dan zal Hetty Pronk met haar begeleider op piano het geheel opluisteren met mooie luistermuziek; Pure Song.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief