Met al met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is Medugorje het grootste rooms-katholieke bedevaartsoord in Zuidoost-Europa.
Met al met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is Medugorje het grootste rooms-katholieke bedevaartsoord in Zuidoost-Europa. Foto: Ineke Boom

Een bijzondere bedevaart naar Medjugorje

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BREDA - Ineke Boon uit Bavel gaat al dertien jaar op bedevaart naar Medugorje in Bosnië en Herzegovina vanuit België. Voor haar is dat zo’n bijzondere ervaring dat ze besloten heeft een bedevaart vanuit Nederland, omgeving Breda te organiseren.

De bedevaart vindt plaats van 27 september tot 4 oktober. Wie meer wil weten, kan contact opnemen met Ineke Boon: 06-23696336 of haar een mail sturen: louineke@casema.nl. Wie op bedevaart wil, moet zich wel voor 15 augustus opgeven. Daarna bij Dhr. R Verhoeven 003233115959.

Verschijningen van Maria

Medugorje is een bergdorp in het zuiden van Bosnië en Herzegovina. Het werd bekend door een reeks verschijningen van Mariadie er sinds 1981 zouden plaatsvinden. Het is sindsdien een bedevaartsoord geworden. Sinds het begin van de verschijningen hebben meer dan 25 miljoen bedevaarders Medugorje bezocht. De ligging en omgeving, maakt dat het een heel intensive ervaring is. De beklimming van de kruisberg. De beklimming van de verschijningsberg.

Maar ook voor mensen die niet kunnen klimmen, is ook in de heiligdommen voldoende gelegenheid de bedevaart te beleven. Er gaat een priester mee, voor de dagelijkse Nederlandstalige Eucharistie. Al met al met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is Medugorje het grootste rooms-katholieke bedevaartsoord in Zuidoost-Europa.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief