kasteel Bouvigne
kasteel Bouvigne (Foto: waterschap Brabantse Delta)

Geschiedenis komt tot leven op landgoed Bouvigne

  Sport en Vereniging

BREDA - Op zondag 9 september tussen 11.00 en 17.00 uur zijn de tuinen en het kasteel van het sprookjesachtige landgoed Bouvigne gratis te bezoeken. Het is dan Open Monumentendag.


Op deze dag kom je meer te weten over de historie van het Bredase kasteel (1494), de voormalige bewoners de catechisten (1930) en over de huidige eigenaar het waterschap (1973). De allerkleinste bezoekers kunnen zich verkleden in het koetshuis en heel de middag in de kasteeltuinen flaneren als prinses of als ridder.

Het landgoed dateert uit de vijftiende eeuw en bestaat uit een kasteel omgeven door drie bijzondere tuinen en een boomgaard. Geïnspireerd door de mode van die tijd, vindt u op het landgoed tuinen uit Frankrijk, Engeland en Duitsland. De toegang is gratis. Honden zijn op het landgoed niet toegestaan. Kijk voor meer informatie over Bouvigne op www.landgoedbouvigne.nl. Op deze dag zijn rondom Bouvigne zijn nog meer prachtige monumentale panden te bezoeken. Kijk voor het programma op www.openmonumentendagbreda.nl. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief