groep fietsers
groep fietsers Foto: eigen foto

Bavel's Fietsspektakel

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

BAVEL - Stichting ‘Bavel Fietst om…’ organiseert inmiddels voor de 7e keer in successie op zondag 30 september een veldtoertocht en kidsclinic. Dit jaar is daar aan toegevoegd een wielertocht (Bavelse Strade Bianche) en familietocht.

De opbrengst gaat in zijn geheel naar goede doelen, waaronder Villa Joep. Met groot verdriet heeft de Stichting Bavel fietst om… kortgeleden afscheid moeten nemen van bestuurslid John Polling. Hij overleed aan de gevolgen van een slopende ziekte. Nog tijdens zijn ziekte heeft John zich ingezet voor goede doelen zoals ook de Tour for Life. We vinden het dan ook zeer gepast om Tour for Life mede op te nemen als goed doel waaraan een deel van de opbrengst van de inschrijvingen zal worden geschonken.

Veldtoertocht

De veldtoertocht is een jaarlijks terugkerend fietsevenement in Bavel. Het is een unieke tocht die zich onderscheid door de vele bijzondere passages. Om de tocht compleet te maken is er weer een uitgebreide bevoorrading, materiaalhulp, douchegelegenheid en is er de mogelijkheid om de fiets schoon te spuiten. Vorig jaar schreven zich ruim 1200 deelnemers in voor de veldtoertocht. De afstanden van de veldtoertocht zijn 25, 35, 45 en 60 km. Start vanaf 08.00 tot 10.30 uur.

Wielertocht

De Wielertocht, Bavelse Strade Bianche, is nieuw. Ook deze tocht is zeer bijzonder te noemen, omdat niet enkel over asfalt of klinkers gefietst wordt. Diverse stroken waaronder gravel en kasseien zullen als zeer uitdagend worden ervaren. Geadviseerd wordt dan ook om de spanning van de fietsbanden daarop aan te passen. De afstanden zijn 90 en 150 km. De tocht van 90 km bevat 18 gravel/kasseistroken en de tocht van 150 km 25 gravel/kasseistroken. Dit soort wielertochten wordt steeds populairder in ons land en daarin mag het schitterende fietsgebied in Brabant zeker niet ontbreken. Dus lijkt je dit een mooie uitdaging doe dan mee en schrijf je in op 30 september a.s. vanaf 08.00 tot 10.30 uur.

Familietocht

De familietocht is terug van weggeweest, omdat gebleken is dat ook deze categorie graag deel wil uitmaken van Bavel Fietst om.. Hier kun je aan deelnemen als je van mooie natuur houdt en met je familie of vrienden een gezellig fietstochtje wilt maken in de buurt van Bavel. De afstand is ongeveer 35 km vertrek vanaf 11.00 tot 12.00 uur. De start en finish van de fietstochten zijn bij Korenmolen de Hoop, Schoutenlaan 75 in Bavel.

Kidsclinic

Ook dit jaar is er weer een Kidsclinic. Inschrijven is gratis. Op een speciaal hiervoor uitgezet traject zullen ervaren fietsers kinderen vanaf de leeftijd van 8 jaar kennis laten maken met het mountainbiken. Het is belangrijk om veiligheid en techniek al op jonge leeftijd aan te leren. Deelname aan de kidstour kan uitsluitend door voorinschrijving via de website: www.bavelfietst.nl. Voor deelname heb je een mountainbike en een helm nodig. Vertrek is om 10.30 uur bij Korenmolen de Hoop, Schoutenlaan 75 in Bavel.

Informatie

Voorinschrijven is voor de fietstochten niet nodig. Het huren van mountainbikes is mogelijk via de website www.bavelfietst.nl. Voor kinderen is dit gratis! Waar je ook aan meedoet, het zijn mooie tochten waarover nog lang nagepraat kan worden bij de bijzonder mooie start- en finishplek Korenmolen de Hoop. Voor de wielrenfanaten wordt gezorgd door een groot scherm waarop het WK wielrennen in Zürich is te volgen. Waardoor er een heus ‘wielercafe’ ontstaat om nog lang na te praten en sterke verhalen te vertellen! Info: facebook Bavel fietst om en www.bavelfietst.nl 



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief