Fruitkeuring.
Fruitkeuring.

Meer genieten van fruitbomen

Door: Sandra Broosus Sport en vereniging

TETERINGEN - Op 2 oktober organiseert de Vereniging Teterings Erfdeel een interessante lezing die zal worden gehouden Jos en Jan Dilven over hun beider passie “fruitbomen”.

Een korte samenvatting:

Fruitbomen zijn echte genietbomen. In elk seizoen van het jaar zorgen fruitbomen voor verrassingen in uw tuin. Van de prachtige bloesem in het voorjaar tot de heerlijke vruchten tot ver in het najaar. De vruchten en de bomen zijn een genot voor alle zintuigen.

Deze avond maakt u kennis met de vele fruitsoorten en rassen die er zijn en de mogelijkheden om deze toe te passen in uw eigen tuin. Ook krijgt u te zien hoe u met de juiste snoei en goed onderhoud jarenlang heel veel plezier kunt beleven van fruitbomen. Door het vormen en leiden van fruitbomen zijn er vele bijzondere toepassingen mogelijk waar u ook nog eens de vruchten van zult plukken.

Kortom een avond waarin zij u graag aan de hand van hun ervaringen en beeldmateriaal “meenemen” in hun passie voor fruitbomen.
Deze kennis en informatie kunt u gebruiken om nog meer te (gaan) genieten van fruitbomen. Uiteraard zullen zij al uw vragen graag beantwoorden.

De lezing vindt plaats in Gemeenschapshuis ’t Web, gelegen aan het Zuringveld 1 in Teteringen. De aanvang is om 20.00 uur en de entree is gratis.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief