Logo internetbode.nl/breda


KC Terda C1 op weg naar een kampioenschap

  Sport en Vereniging

BREDA - Terda E speelde zaterdag thuis tegen Scheldevogels E1 uit Bergen op Zoom.

De wedstrijd begon aardig gelijkwaardig. Terda hield het verdedigend redelijk dicht. Helaas viel na een aantal minuten dan toch het eerste tegendoelpunt. Het daarop uitbrengen van de bal ging bij Terda niet snel genoeg. Scheldevogels kon meermaals de bal onderscheppen en door vlot overspel vrij gemakkelijk scoren. Verdedigend was Terda gewoon net iets te laat. Lieke, die na een valpartij toch het veld weer in moest, maakte nog een mooi doelpunt, maar helaas had dit geen impact meer op de wedstrijd. Eindstand: 3-7 voor Scheldevogels. Met nog 2 wedstrijden te gaan is er nog steeds een kans op een derde plaats in deze poule.

Terda C2 speelde vandaag hun thuiswedstrijd tegen Scheldevogels C1. Al snel bleek Terda een te sterke tegenstander en liep de score op. Ruststand 7-2. Na de rust bleef Terda hun eigen spel spelen en konden ze hun voorsprong verder uitbreiden. Stan scoorde maar liefst de helft van de doelpunten in deze wedstrijd. Met 5 doelpunten was hij de absolute topscoorder van vandaag. Eindstand 10-3.

Terda C1 reed vandaag naar Berkel-Enschot af om een wedstrijd tegen OJC C1 te spelen. Na het eerste balcontact scoorde Fenn direct de 1-0. Terda scoorde makkelijk. De in de afgelopen week aangeleerde nieuwe diagonale ballen resulteerde in meerdere doelpunten. Ruststand 1-5. De tweede helft werd aanvullend rommelend gespeeld. Er werden teveel kansen gecreëerd waar slordig mee omgegaan werd. Toch werden er voldoende kansen benut en kwam Terda geen enkel moment meer echt in gevaar. Eindstand 2-12. Volgende week zullen zij aantreden tegen Tilburg C2 waar de strijdt rondom het kampioenschap gestreden zal worden.

Terda B1 verloor met 13-7 van Scheldevogels B1

Terda 2 speelde wederom tegen DSO 6. Het beloofde weer een erg spannende wedstrijd te worden. Omdat het benauwd was plakten de shirts al voor de wedstrijd. Ondanks dat het tuisvoordeel bij DSO lag schoot Terda uit de startblokken. Er werd een kleine voorsprong gepakt van 5-3. Helaas lukte het niet deze te behouden en werd er gerust met een 5-6 achterstand. Na rust lukte het Terda niet meer om het bol te werken en bleef DSO steeds net een doelpunt voor en eindigde de wedstrijd in een 11-13 verlies.

Tot slot was er een druk programma voor Terda 1 deze week. Door het verzetten van een wedstrijd mocht er zowel donderdag als zaterdag gespeeld worden tegen DVS'69 3. Donderdag werd er thuis gespeeld. Terda begon sterk en nam een voorsprong. Halverwege de eerste helft kwam DVS langszij en werd er met een kleine achterstand gerust. Na rust sloeg Terda weer een gat, maar ook nu liet het DVS terugkomen. In een spannende slotfase bleef Terda net de bovenliggende partij: 10-8 winst.

Drie dagen later stond gelijk al de terugwedstrijd op het programma. Nu was het DVS dat scherp begon. Terda wist even niet wat er gebeurde en DVS liep uit naar een 6-1 voorsprong. Halverwege de eerste helft kantelde langzaam de wedstrijd en kwam Terda dichterbij. Met een achterstand van slechts 6-5 werd er gerust. Na rust bleef Terda de bovenliggende partij. Na een stand van 6-9 in het voordeel van Terda was de wedstrijd beslist en eindigde de wedstrijd in een 14-9 overwinning.

Meer info: www.kc-terda.com of www.facebook.com/KCTerda.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432883893897-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief