Logo internetbode.nl/breda


Late overwinning voor de korfballers van KC Terda

  Sport en Vereniging

BREDA - Terda 1 had afgelopen weekend een uitwedstrijd tegen PKC 8.

Terda begon sterk aan de wedstrijd en kwam al vlot op een voorsprong van punten. Door een periode van mindere concentratie kwam PKC snel terug en nam het zelfs een voorsprong van 8-4. Terda rechtte de rug en kwam voor rust nog terug tot 8-7. Na rust gingen beide teams gelijk op. Het lukte beide teams niet om een gaatje te slaan dat groter was dan 1 punt. Hierdoor was het Terda dat in de laatste minuut de eindstand van 12-13 op het bord zette en de punten mee terug nam naar Breda.

Terda 2 speelde met een aantal invallers tegen Ado 5. De wedstrijd begon moeizaam, maar al snel werden er volop kansen gecreëerd. Helaas beloonde Terda zich niet met scores en kwam met 7-2 achter. Terda gaf na rust niet op en wist meer te scoren. Helaas was dit niet genoeg en ging de wedstrijd verloren met 12-7.

Terda C1 speelde hun wedstrijd in Tilburg. Bij aankomst waren ze al enigszins onder de indruk van de ambiance. Dit zou wel eens een lastige pot kunnen worden. De eerste fase van de eerste helft moest Terda wennen aan het hoge tempo en het strakke verdedigingswerk van de tegenstanders. Toen het eerste doelpunt viel gaf dat Terda vertrouwen en konden ze hun voorsprong uitbouwen tot 4-1. De beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Tilburg miste vele kansen, Terda had het geluk aan hun zijde. Ruststand 2-4. Na een mindere wedstrijd vorige week wist Laurens zich in deze wedstrijd te herpakken en speelde een puike wedstrijd. Tilburg kwam terug en bij een stand van 5-5 kwam de wedstrijd in een zeer spannende fase. Fouten en kansen over en weer. In het laatste fluitsignaal gooide Tilburg de bal nog richting de korf. Raak. Terda droop teleurgesteld het veld af. 6-5 verloren. Het harde werken werd niet beloond.

Terda C2 speelde als enige Terda-team een thuiswedstrijd. Dit keer tegen het altijd lastige ELKV uit Etten-leur. In de eerste helft kwam Terda op voorsprong. Fenn wist 3x in één helft te scoren. 5-3 ruststand. Tot in de laatste minuten wist Terda met moeite de voorsprong te behouden. ELKV zette echter in de laatste fase van de wedstrijd door, waardoor Terda op de valreep de wedstrijd uit handen gaf. 6-8 eindstand.

Tot slot Terda E1 uit tegen Springfield E3. Beide teams waren erg aan elkaar gewaagd. Helaas scoorde Terda te weinig en gaf het in de verdediging iets te veel weg. Ook werden er in de wedstrijd 3 strafworpen gemist. Met de rust was het slechts 5-4, maar na rust liep Springfield uit naar een 11-6 eindstand.

Meer info: www.kc-terda.com<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1432883893897-0&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief