Laatste wedstrijden en nog een kampioen bij KC Terda

Sport en vereniging

BREDA - Afgelopen weekeind stonden de laatste wedstrijden op het programma voor de korfbalteams van KC Terda.

Terda 1 hoefde dit weekeind niet te spelen maar wist dat bij een verlies van concurrent VIOS het toch kampioen zou worden. De wedstrijd tussen TOGO en VIOS stond in de middag op de planning. Het duurde lang maar uiteindelijk kwam de uitslag door. VIOS had niet gewonnen en Terda is Kampioen!

Terda 2 speelde de laatste wedstrijd tegen Zierikzee. De eerste helft ging erg gelijk op en er werd gerust met een gelijke stand. Na de rust schoot Terda fel en scherp uit de startblokken en liep het door enkele wonderschone doelpunten uit naar een 20-14 overwinning.

De dames en heren van Terda B1 speelden net als vorige week tegen Seolto B2. Net als vorige week was het een gelijkopgaande wedstrijd en werd er gerust bij een stand van 4-4. Waar het een week eerder lukte om in de tweede helft uit te lopen naar een overwinning, bleef het deze keer ook in de tweede helft spannend. Dit resulteerde in een 8-8 eindstand.

Terda C1 mocht in en tegen Dordrecht spelen. In een degelijke wedstrijd was Terda duidelijk de sterkste en won het de wedstrijd met 3-9. Hierdoor werd de tweede plaats in de klasse veilig gesteld.

In de laatste zaalwedstrijd boekte Terda E1 haar derde overwinning op rij! Net als vorige week speelde het tegen PKC E8. Vorige week werd er nog gewonnen met 12-7. Deze week scoorde ze er lustig op los. De eindstand was deze week zelfs 12-1. Yael scoorde zelfs acht keer! Door deze overwinning is het team derde geworden in de klasse.

Met de laatste wedstrijden gespeeld kijken we vooruit naar het veldseizoen. De lampen hangen weer in de masten en de programma's bekend. Dinsdag en donderdag zijn dan onze vaste trainingsavonden en hierbij is iedereen uitgenodigd om een keer te komen kijken.