Goed begin van 2017 met judoprijzen in Gilze

BREDA - Op 8 januari werd het traditionele nieuwjaarstoernooi 10+28 in Gilze voor de 38e keer georganiseerd door de plaatselijke Judovereniging.

Na de kerstdiners en oliebollen werd het tijd om het Arashi judoseizoen te vervolgen. De judoka's lieten op dit toernooi meteen al zien wat de doelstelling voor het komende jaar is: prijzen winnen! Verschillende judoka's begonnen in een nieuwe categorie, de -12 jaar, de -15 jaar en -18 jaar. Dat betekend investeren in de toekomst, maar dit jaar ook prijzen cashen! Zondag was Arashi meteen goed voor 1x goud, 2x zilver en 1x brons. Op zaterdagmiddag was er traditioneel de Arashi nieuwjaarsreceptie in De Pub.

De vakantie werd gebruikt om uit te rusten. Gestart werd op 7 januari met de traditionele nieuwjaarsreceptie van Arashi. Vele leden en vrienden kwamen onder het genot van een hapje en een drankje elkaar het beste voor 2016 wensen in café "De Pub"! Op zondag stond de judoselectie om 8 uur bij de weging in Gilze in Sporthal Achter de Tuintjes. Ieder jaar is het enorm spannend in Gilze, omdat er dan verschillende judoka's doorschuiven naar een nieuwe leeftijd of gewichtsklasse. Heel Nederland maakt gebruik om hier meteen de goede voornemens te uiten. Het toernooi zat opnieuw bomvol met 400 deelnemers! Alle dames en meisjes mochten om 9.15 aftrappen. Vera Wandel beet het spits af. Wandel was niet helemaal fit met haar verkoudheidje. Ze wil dit jaar het NK in de -15 jaar halen en zal volgende week al deelnemen aan het Open Nederlandse kampioenschap in Eindhoven. Ze won haar eerste partij met een houdgreep. In de halve finale wist ze 2 maal te scoren met Yuko en Wazari. Helaas moest ze in de finale aftikken voor een wurging. Netjes 2e op haar eerste officiële -15 toernooi! De broers Michael en Patrick Pannekoek pakte rersp. Een 1e en 2e plaats in een slecht bezette poule. Ze deden voor de ervaring met hun 15 jaar mee met de -21 jaar, maar dir was nog een maatje teveel. Quinten van Os kon op zijn eerste -18 jaar toernooi nog geen winst behalen. Toch had er meer in gezeten! Een prachtige overname werd niet gezien door de scheidsrechter en met een simpele fout in een armklem komen was ook niet geheel de planning. Voor naamgenoot Quinten Vrieze waren er helaas geen deelnemers. Christopher Verschure won zijn eerste wedstrijd met Ippon. In de 2e ronde ging het precies andersom, maar via de verliezersronde werd heel mooie een derde plaats binnengehaald! Hij won heel sterk met een Yuko. Klasse op dit zware toernooi! Komend weekend zijn de Arashi-judoka's in Terheijden voor het 500 puntentoernooi en op het Espoirtoernooi in Eindhoven. budokwaiarashi.nl