Bredase karateka’s bij World Black Belt Seminar

  Sport en Vereniging


BREDA - De Bredase karateka's, Sensei Dimitri Verkennis en Sensei Peter Vermaire, van Shinbokukai Dojo waren aanwezig tijdens het WBBS van de IFK. Dit seminar vond plaats van 27 april t/m 1 mei op het Olympisch Sportcentrum in Papendal. Ruim 175 karateka's van 22 landen afkomstig uit o.a. Noord en Zuid Amerika, Rusland, Midden Oosten en Europa waren afgereisd naar Papendal.

Tijdens dit seminar, georganiseerd door de NKA/IFK Nederland, kwamen alle aspecten van het Kyokushin Karate aan bod. Het programma was zo opgebouwd dat je lessen naar keuze kon volgen in Kihon, Kata, Kumite (gevechtstraining), Bunkai (zelverdediging), Mes vechten, Tonfa. Daarnaast was er nog de mogelijkheid een les te volgen in BJJ door 11-voudig wereldkampioen Nico Herbert, Krav Maga door Shihan Ashkenazi uit Israël en een les van 4-voudig K1 kampioen Sem Schilt.

Een gezamenlijke training werd verzorgd door de oprichter van de IFK, Hanshi Steve Arneil. Ondanks zijn leeftijd van 82 jaar bruist Hanshi nog van de energie, enthousiasme en de drive om zijn kennis over te dragen. Zijn lessen waren doorspekt met verhalen en anekdotes uit de jaren dat hij in Japan heeft getraind bij Mas Oyama de stichter van het Kyokushin Karate.

Sensei Dimitri heeft zich bekwaamd in het mes vechten onder leiding van Shihan Fomin uit Rusland en tonfa's van Shihan Gabathuler uit Zwitserland. Beide Shihan's hebben jarenlange praktijkervaring vanwege hun functie als instructeur bij speciale eenheden van politie en leger.

Sensei Peter heeft de kumite lessen gevolgd van Shihan Alexey Gorokhov, naast een hele reeks internationale overwinningen is hij voormalig wereldkampioen en kampioen van Rusland.

Het waren 5 dagen van hard trainen, veel nieuwe kennis opgedaan, oude bekenden gezien en veel nieuwe vrienden gemaakt.

www.facebook.com/shinbokukai.dojo 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief