Logo internetbode.nl/breda


Teteringse boot wint Zeeuwse zeilwedstrijd

  Sport en Vereniging


TETERINGEN - Kees Keetels uit Teteringen is samen met zijn kinderen een enthousiaste wedstrijdzeiler. Afgelopen week keerde hij terug in zijn thuishaven Drimmelen met de midweekprijs van de Zeeuwse Deltaweek op zak.

Als het even kan vaart Keetels mee in nationale zeilwedstrijden voor kajuitzeiljachten. Buiten het seizoen zijn dat de winterwedstrijden op de Maas vanuit Drimmelen. Maar ook het grotere werk schuwt Keetels en zijn bemanning niet. Zo doet hij ieder jaar mee met de North Sea Regatta voor de kust van Scheveningen en met de Van Uden Reco Stellendam Regatta. Wegens schadeherstel aan zijn boot moest hij deze wedstrijden dit voorjaar laten schieten. Tijdens de 45e editie van de Zeeuwse Deltaweek was hij samen met zijn bemanning weer van de partij. En niet zonder resultaat.

Keetels doet al vele jaren mee met de Deltaweek. De Deltaweekwedstrijden worden vanuit meerdere haven in Zeeland gevaren: Zierikzee als eerste, daarna Bruinisse, Port Zélande, Wemeldinge en als laatste Colijnsplaat. Iedere keer verplaatst de hele vloot zich naar de volgende haven. Gedurende de twee weekenden van dit tiendaags zeilevenement is het altijd een drukte van jewelste op het water. In het eerste weekend verschenen zo'n 70 wedstrijdschepen in verschillende categorieën aan de start. Door de week is het veld wat kleiner, omdat niet iedere schipper voor de gehele week een bemanning bij elkaar krijgt. Voor Keetels is dat geen probleem, want hij heeft een vaste bemanning, gevormd door familieleden en zeilvrienden die de Deltaweek vast in hun agenda hebben staan. Het deelnemersveld is zeer gevarieerd: Van grote zware platbodems tot en met ranke open sportboten. Zelf vaart Keetels mee met een Archambault 31, een in Frankrijk gebouwde kajuitzeilboot van negenenhalve meter. Hij komt uit in de zogeheten ORC 2 klasse. Zijn boot is ontworpen op snelheid. Daardoor is de accommodatie aan boord in beginsel niet gericht op het comfortabel herbergen van de vijf á zeskoppige bemanning. Om dit te ondervangen heeft Keetels een vakantiehuis gehuurd op Schouwen-Duivenland, waar ook de rest van zijn familie verblijft, waaronder zijn kleinkinderen. Al met al is deelname aan de Deltaweek daardoor een echte familievakantie, met wedstrijdzeilen als goed excuus. Dit jaar met een mooie prijs, net als twee jaar geleden toen hij winnaar werd in de ORC 3 klasse.<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714731254&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/breda&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief