Afbeelding
Foto: cor van dijk

Goede vorm handbaldames HV United zorgt voor overwinning

Door: Anja Dockx Sport

BREDA - Afgelopen zaterdag moest er opnieuw worden aangetreden tegen AJ Sports/Hellas, dit keer in de thuishaven sporthal Haagse Beemden. Hellas, op een plaats onder ons op de ranglijst, wilde natuurlijk ook graag deze wedstrijd winnen. Dus werd er alles uit de kast gehaald om de punten mee te nemen uit Breda.

De dames van trainer/coach Maurice van Zielst waren in de winning mood na de gewonnen wedstrijd tegen Nieuwegein. Ook zij wilden deze wedstrijd winnend af sluiten en zo een aantal prettige feestdagen tegemoet gaan. Het eerste punt werd gescoord door Ellen Verkou. Uit de aanval daarop maakte Hellas al weer gelijk, 1-1. Als Evelien Denis na een break out Breda weer op voorsprong brengt is het Michelle Favre die de stand weer gelijk trekt, 2-2. Middels een strafworp breng Marlou Verkou de stand op 4-3 na 11’. De wedstrijd gaat eigenlijk gelijk op al is het wel zo dat de dames uit Breda steeds op voorsprong blijven. Omdat Jennifer van de Lans geblesseerd was, en daardoor niet inzetbaar was, kwam het uitvallen van Susan van der Essen op een heel vervelend moment. Bij de stand van 10-11 komt Hellas voor het eerst op voorsprong. Maar via Ellen Verkou en Brenda Kaijen kan met een voorsprong de kleedkamer worden opgezocht met een stand van 12-11.
De tweede helft ging van start met een mooi doelpunt vanuit de hoek door Demi van Strydonck. In deze helft regent het 2’ tijdstraffen. Soms zijn ze niet te begrijpen maar ze worden wel gegeven. Hierin blijft United wel in het voordeel, 4x voor de Bredase dames en 8x voor de dames van trainer/coach Justin Pronk. Na nog 2 maal een score van Demi van Strydonck wordt het 16-14, na 37’ spelen. De dames uit Breda blijven op voorsprong mede door doelpunten van Laura van de Goor en Lisa Kaijen, 18-16, 44’. Hierna rechten zich de ruggen van United Breda en lopen ze verder weg bij Hellas. Als de coach van Hellas er voor kiest om het doel leeg te laten is het Evelien Denis die dat goed in de gaten had en in een leeg doel de score op 20-16 te zetten, na 46’. Nu is het echter Hellas wat de achtervolging gaat in zetten. Door soms foute keuze’s van de Bredase dames weten zij de stand weer om te buigen naar 20-20. Dit mede door 3 doelpunten van Diora Scheepmaker. Toch is het de ongrijpbare Ellen Verkou die United weer op voorsprong zet, 21-20. Wederom weet Hellas de stand gelijk te trekken 21-21, met nog 1,5’ op de klok. De coach van Hellas, Justin Pronk, gaat voor de volle winst en haalt wederom zijn keepster uit het doel en gaat met 7 veldspeelsters spelen. Wanneer het goed uitpakt neemt hij 2 punten mee uit Breda, maar als het misgaat verlies je er 2. En het ging dus mis, wanneer Hellas probeert af te werken wordt het schot gepareerd door Tessa Haas. Zij weet de bal snel bij Marlou Verkou te krijgen welke vervolgens de bal in het lege doel kan gooien. 22-21. De punten blijven in Breda. Op zich een heel spannende wedstrijd voor het publiek maar een voorsprong van 4 punten zou in principe genoeg moeten zijn om de overwinning wat makkelijker over de streep te trekken.

Programma
Onze volgende wedstrijd is op 6 januari 2018 om 20.45 uur in Breda. Dat word weer een 4 punten wedstrijd. Velo is dan onze tegenstander. Na deze wedstrijd is er een nieuwjaarsreceptie georganiseerd voor alle leden.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief