Afbeelding
Foto: Linda van den Maagdenberg

Geslaagde jaarafsluiter van 'Sporten in de wijk' van Breda Actief

Door: Anja Dockx Sport

BREDA - Op vrijdagmiddag 29 december was er een tof zaalvoetbaltoernooi georganiseerd door Jaap van Loon en ondersteund door Mark de Brouwer, sportcoaches van Breda Actief. Ter ere van de activiteiten tijdens ‘Sporten in de wijk’ van Breda Actief in 2017 streden er veertien teams van vier jongens voor de winst bij Sportcentrum Breda.

De teams waren verdeeld in de leeftijdscategorieën 12 tot en met 15 jaar en 16+. Uit alle wijken van Breda kwamen de deelnemers. Zelfs een team uit Tilburg was uitgenodigd om de uitdaging groter te maken. Vele bezwete hoofden streden vol enthousiasme in de eerste rondes en hielden dit vol tot in de finale. Een team uit Tilburg mocht de gouden bokaal van de leeftijd 12 tot en met 15 jaar in ontvangst nemen. De nummer twee van deze categorie kwam uit Tuinzigt. Jongens uit Brabantpark waren de winnaars van de categorie 16+, opgevolgd door een team uit de IJpelaar.

Tevreden gezichten
De deelnemers vonden het zeker voor herhaling vatbaar. “Dit is super gaaf! Kunnen we dit niet vaker doen?” vroeg één van de jongens aan Jaap. Ook Jaap is zeer tevreden over de middag: “Geweldig om alle jongens zo bij elkaar te zien en een leuke sportieve dag te hebben. Hier werken we het hele jaar voor, om het met z’n allen leuk af te sluiten!”
Meer informatie: Ga naar www.breda-actief.nl/sporten-in-de-wijk voor meer informatie over de activiteiten van ‘Sporten in de wijk’. De sportcoaches van Breda Actief zijn niet alleen in de Bredase wijken te vinden, maar ook op basisscholen. Ga naar www.breda-actief.nl/scholen-in-beweging en kom te weten wat zij voor diverse basisscholen kunnen betekenen.[l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief