Afbeelding
Foto: Desiree van den Boogaard

'40 van Breda' brengt hoogste opbrengst tot heden op

Door: Janny Mathijssen Sport en vereniging

BREDA – Tijdens de laatste editie van de Singelloop in Breda hebben 66 fanatieke lopers voor het derde jaar op rij al hardlopend geld ingezameld voor de ‘40 van Breda’. Mede dankzij donaties van bekenden van de lopers en de sponsors van de ‘40 van Breda’, is er in totaal € 22.476 opgebracht.


Dit bedrag komt in zijn geheel ten goede voor een tweetal goede doelen; Stichting Ushersyndroom en Stichting Driving Nurses. Stichting Ushersyndroom zet zich in voor kinderen die langzaam doof en blind worden in Nederland. Met het sponsorgeld van de ‘40 van Breda’ wordt het onderzoek om dit proces te stoppen nog meer gesteund, waarbij kinderen de kans krijgen om te blijven zien en horen. Het andere goede doel, Driving Nurses, zet zich specifiek in om moeder- en kindersterfte tegen te gaan in de meest afgelegen gebieden van Tanzania. Met het sponsorgeld van de ‘40 van Breda’ rijdt worden 20.000 mensen in ruraal Tanzania van zorg voorzien. Tevens zal met de opbrengst de aftrap worden gemaakt van de implementatie van een mobiel echo-apparaat.
Dit mooie resultaat kunnen wij natuurlijk niet halen zonder onze sponsors. Onze dank gaat dan ook zeer zeker uit naar al onze sponsoren, hardlopers en iedereen die zijn steentje verder heeft bijgedragen.


Inschrijven voor 2018
Ook in 2018 is het mogelijk om deel te nemen aan de ’40 van Breda’ en daarmee alle afstanden tijdens de Singelloop af te leggen voor de bovenstaande goede doelen. De inschrijving is vanaf heden geopend via www.40vanbreda.nl [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief