Afbeelding

Jouw supportersspreuk in het NAC-stadion!

Algemeen

Prachtige supportersspreuken op de boarding langs het hoofdveld in het Rat Verlegh Stadion. De fans van NAC zijn dit seizoen niet alleen op spandoeken aangewezen om hun spitsvondigheden wereldkundig te maken. Met dank aan Weekblad De Bode dat elke thuiswedstrijd - voor, na en tijdens de rust van de wedstrijd - gratis ruimte op de boarding beschikbaar stelt.

Dat leverde al de nodige pareltjes op. Zo was onder andere Vitesse was het mikpunt van de Bredase spot. ‘In Arnhem hebben ze al jaren zielepijn,’ zo verwoordde de 84-jarige S. Freud zijn gevoelens. ‘Hollywood aan de Rijn, het is schone schijn’. Rond de wedstrijd NAC-Cambuur maakt de 34-jarige NAC-fan Karel met zijn supportersspreuk onomwonden duidelijk dat er wat hem betreft voor de ploeg uit Leeuwarden niets te halen viel in Breda: ‘Liever een lauwe friet met een kroketje, dan een Fries elftal met Ogbeche’. Het gewonnen thuisduel tegen Go Ahead Eagles zorgde voor meerdere ‘beloonde’ spreuken: ‘Go Ahead eruit. Zou dat dan een adelaarlating zijn?’, vroeg Sander van Hulten zich af. Robin Rus haalde de politiek er even bij met zijn spreuk ‘Hele week dat gezeik over het kabinet, wij gaan gewoon winnen van Go Ahead’. De heer Dijsselbloem hield het op ‘Beter een stevig aangiftebiljet dan supporter van Go Ahead’, terwijl Berry Jongenelen alvast een voorschot op de overwinning nam met ‘De GA Eagles, da’s andere Deventer koek, die verdienen in Breda een pak op de broek’. Rond de wedstrijd NAC-FC Dordrecht nam lezer Ben van Oosterbosch de discussie rond de veiligheid van de hoofdtribune van het Rat Verlegh Stadion met twee winnende spreuken op de hak met ‘Liever een keer wat minder springen, dan volgend seizoen in Volendam zingen’ en ‘Liever wat rustiger op het beton, dan naar het Riwal Stadion’. Met de spreuk ‘Liever voetbal kijken met een leeg glas, dan een stadion met plastic gras’, ingezonden door lezer Marvin Reuvers, werd uiting gegeven aan een lichtelijk afkeer van het nepgras in het Polman Stadion, de thuishaven van Heracles Almelo. De spreuk die rond de wedstrijd tegen FC Groningen de boarding sierde, maakte al een link met de nacompetitie: ‘Beter een vriendin met acne, dan nacompetitie met VVV’. Die club kwam ook daadwerkelijk als tegenstander uit de bus vallen. Afgelopen vrijdag in Venlo (0-1) en afgelopen maandag in het Rat Verlegh Stadion (3-0) maakte NAC korte metten met de Limburgers. Dat had mevrouw Steijn, inzender van de winnende spreuk, overigens al voorzien: 'VVV gaat in Breda door het stof, NAC is de winnaar van de play-off’. Al moet voor dat laatste nog wel ‘even’ Roda JC aan de kant worden geschoven in twee wedstrijden.

Inzenden Wil jij jouw supportersspreuk ook op de borden zien tijdens een van de thuiswedstrijden van NAC? Voor elke thuiswedstrijd kiest Weekblad De Bode de leukste, ontroerendste of mooiste spreuken uit. NAC speelt haar eerstvolgende thuiswedstrijd - het beslissende duel in de nacompetitie - op zondag 31 mei 2015. Dan komt Roda JC op bezoek. Meedoen doe je door je supportersspreuk uiterlijk vrijdag 29 mei in te sturen naar nac@internetbode.nl FOTO’S WWW.HETFOTOBEDRIJF.NL

[gallery link="file" ids="290958"]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief