Afbeelding

10 jaar De Walm

Algemeen

ZUNDERT - Stichting de Walm pakt uit tijdens de tiende editie van het evenement. Op 30 en 31 mei vindt oldtimerweekend 'De Walm' plaats aan de Aardgangstraat in Zundert. “Volgend joar... volgend joar !” riepen vorig jaar enkele bezoekers “met het jubileum dan goan we knallen”. De mannen hielden woord, tijdens het jubileum weekend zijn er naast de gebruikelijke activiteiten optredens van twee in Zundert heel populaire bands. Op zaterdag avond speelt van Brenghe en op zondag middag de Lustige 5. Het beloofd weer reuze gezellig te worden. In tien jaar tijd is "de Walm" uitgegroeid naar een festival dat bij iedere oldtimerenthousiast vast op de kalender staat en niet meer weg te denken is uit de regio.

De bezoekers maken het evenement ‘De Walm’ is een laagdrempelig en gratis toegankelijk evenement waarbij het gezellig bij elkaar zijn, in een setting waar bijna alles mag en kan, voorop staat. Oldtimer weekend ‘De Walm’ onderscheidt zich in één bepaald opzicht van andere oldtimer weekends. Bij de Walm moeten de bezoekers het evenement echt zelf maken. Bezoekers die met een oldtimer (tractor, auto, motor, brommer, legervoertuig, vrachtauto, youngtimer etc.) komen, kunnen die op het terrein parkeren. Komen er veel bezoekers met een oldtimer dan is er veel te zien, laten ze de oldtimer thuis dan is er weinig te zien. Als de voertuigen geparkeerd zijn, en de Walm opgetrokken blijft er een groep gezellige mensen over die onder het genot van een kop koffie of een pilsje genieten van elkaars hobby. Ieder voertuig van ca 25 jaar en ouder is van harte welkom, evenals iedereen zonder oldtimer. Er is de mogelijkheid om te kamperen (vanaf vrijdag 18.00 uur) of om een voertuig te koop aan te bieden, ook dit is gratis. Uiteraard is er ook weer de mogelijkheid om iets te eten en te drinken.

Van Brenghe, De lustige 5 Er is er van alles te doen, voor kinderen en volwassenen. Voor de kleine kinderen is er een springkussen, een zandbak, de schmink en kleurplaten voor de echte kleintjes. Voor mensen met een oldtimer is er een uitgebreid programma, 's morgens zijn er ritjes door de regio, iedere middag is er een defilé. Ook is er voor de groten weer een zandbak, een zandbak voor tractoren en terreinwagens. Er zullen gedurende het weekend diverse demonstraties gegeven worden. Om het 10-jarige jubileum luister bij te zetten zijn er optredens van van Brenghe en de Lustige 5

De Timberwolves De Stichting “vrienden van de Timberwolves” geeft acte de presence bij de Walm. Het doel van de stichting is er voor te zorgen dat niet vergeten wordt wie in 1944 de bevrijders van onze regio waren. Naast contacten en meetings met de inmiddels zwaar bejaarde bevrijders verzamelen de leden van de stichting Amerikaanse oorlogsvoertuigen, uniformen, uitrusting, wapens, tenten, persoonlijk materiaal, rantsoenen etc. Tijdens "de Walm" geven de vrienden van de Timberwolves met hun voertuigen, een tentenkamp en gekleed in originele uniformen een beeld van de Amerikaanse soldaat van de Timberwolf divisie anno 1944. Ook zullen er demonstraties worden gegeven met pneumatisch genie gereedschap uit de tijd. Het evenement is gratis, geen entree dus, het enige wat van u verlangt wordt is een goed humeur. Het evenement begint op zaterdag en zondag morgens om ca. 10 uur, op vrijdagavond en zaterdagavond is de tent open. Op zondag eindigt het evenement om ca. 19.00 uur. Voor nadere informatie kijk op onze facebook pagina. De organisatie heet iedereen van harte welkom.



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief