Foto ter illustratie
Foto ter illustratie (Foto: Pixelio)

Beelden oplichting stel in Bureau Brabant

  112 Meldingen,112 Nieuws

ETTEN-LEUR - De politie zendt maandagavond in het tv-programma Bureau Brabant beelden uit van een diefstal aan de hand van een factuurvervalsing. Een stel bleek de dupe te zijn van oplichters.


Het stel ontving een rekening voor een nieuwe bouwtitel met een waarde van 141.000 euro. De bank maakte dit bedrag over naar het bedrijf dat de aankoop regelt, maar na een tijd blijkt dit bedrijf niets ontvangen te hebben.

Onderzoek
Na onderzoek blijkt dat de echte factuur onderschept is en een nieuw factuur verstuurd is met daarop een vals rekeningnummer. Dit nummer is van een zogenoemde 'katvanger', aldus de politie.

Transacties
Uit transacties blijkt dat op de naam van die katvanger verschillende malen voor grote bedragen is gepind in Rotterdam en Zoetermeer. In mei werd er voor ruim 21.000 euro aan spullen gekocht in Rotterdam. De vrouw die afrekende is  herkenbaar in beeld. Het gaat om een licht getinte vrouw met een zwarte bril. Ook een kalende man met een lange grijze sik neemt geld op van dezelfde pinpas. De politie is nog altijd op zoek naar deze twee verdachten. 

Guus Arnouts


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief