Foto: Jack Konings

Brekend: Politie schiet hakmeszwaaier in buik

  112 Meldingen,112 Nieuws

ETTEN-LEUR - Agenten hebben dinsdagmorgen een man neergeschoten aan de Muldersweg in Etten-Leur. De man bedreigde enkele agenten met een hakmes. Hij is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen in zijn buik. "De man is aanspreekbaar", aldus de politiewoordvoerder. Vanwege de ernst van het incident werd ook een traumahelikopter opgeroepen. 


De man trof in de buurt van de Geerkade twee mensen aan. Hun verklaringen worden opgenomen door de politie. Rond 8.15 uur maakten verschillende getuigen melding van de schietpartij en de daaraan voorafgaande dreigende situatie van de man. "Wij zijn ook nog op zoek naar mensen die hem mogelijk eerder deze ochtend hebben gezien." 

Agenten kregen een melding dat er een verwarde man met een hakmes rondliep in de buurt van de Muldersweg. "De collega's zijn op die melding afgegaan", aldus de politiewoordvoerder. "Eenmaal ter plaatse nam de man een agressieve houding aan tegenover de collega's en bedreigde hij hen. Daarop losten ze een waarschuwingsschot. De man reageerde daar niet op en is daarna neergeschoten." Over zijn identiteit is nog niets bekend.  

Burgemeester Miranda de Vries van Etten-Leur laat weten geschrokken te zijn van het schietincident. "Vanzelfsprekend wordt er onderzoek gedaan naar de toedracht. Wij volgen de ontwikkelingen, hebben contact met de buurt en houden contact met de politie."

Omdat er geschoten is door de agenten is de rijksrecherche ook in kennis gesteld van het incident. Zij gaan onderzoek doen of de politie gerechtigd was om het vuurwapen te gebruiken. Ook wordt het incident zelf onderzocht door rechercheurs. 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>

FOTOSERIESDIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief