Grote brand bij Drecht Coating Services in Moerdijk. FOTO MARCEL VAN DORST/SQ VISION
Grote brand bij Drecht Coating Services in Moerdijk. FOTO MARCEL VAN DORST/SQ VISION Foto: MARCEL VAN DORST/SQ VISION

Zeer grote brand bij Drecht Coating Services, rook in wijde omtrek te zien

Door: Wijnand Nijs 112 Meldingen,Algemeen

MOERDIJK - Een zeer grote brand bij een bedrijf aan de Appelweg in Moerdijk veroorzaakt veel rookontwikkeling. De rook is te zien in de verre omgeving, van Breda tot aan Etten-Leur. 

Bewoners in de nabije omgeving is geadviseerd ramen en deuren dicht te houden. De brand woedt bij Drecht Coating Services en is opgeschaald naar GRIP 1. Het gaat om een loods van 50x100 meter die in de brand staat. De rook trekt ten zuiden van Moerdijk richting Zevenbergen, Etten-Leur en Breda-Noord. Er is een NL Alert verstuurd met advies om ramen en deuren te sluiten en ventilatie uit te zetten.

"Houd rond Moerdijk rekening met rookontwikkeling door een grote brand", tweet Rijkswaterstaat. "Mogelijk volgen hier ook afsluitingen van rijstroken en/ of banen voor de veiligheid."

De overheidsdienst geeft aan de actuele verkeersinformatie te volgen. Tegen kwart voor acht meldt de dienst dat de gevolgen voor de snelwegen mee lijken te vallen, daar de rook hoog de lucht in trekt.

Bij de brand zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer is met veel materieel aanwezig om brand te bestrijden: 4 tankautospuiten, 2 schuimblusvoertuigen, 3 hoogwerkers en grootwatertransport.   

Grote brand bij Drecht Coating Services in Moerdijk. FOTO MARCEL VAN DORST/SQ VISION
Grote brand bij Drecht Coating Services in Moerdijk. FOTO MARCEL VAN DORST/SQ VISION


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief