Nepcollectanten Unicef op zoek naar kostbaarheden

Nepcollectanten Unicef op zoek naar kostbaarheden

  112 Meldingen

ETTEN-LEUR - In Etten-Leur zijn nepcollectanten gesignaleerd die het zouden hebben gemunt op kostbaarheden. Het gaat om mensen die beweren geld op te halen voor Unicef. 


De collectanten werken vermoedelijk in teamverband. "Gelukkig zijn er bij mijn familie geen slachtoffers, maar wel bij de buren", meldt een Etten-Leurse dame op Facebook. Zij heeft de politie op de hoogte gebracht. In het verleden zijn er vaker meldingen geweest van oplichters die beweren te werken voor Unicef, maar in werkelijkheid geld of sieraden stelen. 

Unicef waarschuwt zelf ook voor nepcollectanten. De organisatie die zich inzet voor arme kinderen wereldwijd zet alleen incidenteel collectanten in. Zij dragen een Unicef-vrijwilligerspas en beschikken over een collectevergunning. Verder zijn er wekelijks ledenwervers op pad. Zij dragen een witte of een blauwe jas van Unicef met het logo erop. Daarnaast hebben ze altijd een identiteitsbewijs bij zich. Bij twijfel is het altijd mogelijk om Unicef te bellen 088-4449666. 

De politie kan niet bevestigen of de nepcollectanten nog actief zijn. "Wel krijgen we heel veel van dit soort meldingen", laat een politiewoordvoerder weten. 

DIGITALE KRANT

NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>