Inval in Etten-Leur na grootste heroïnevondst ooit in Nederland
De heroïne kende een straatwaarde van 45 miljoen euro.
De heroïne kende een straatwaarde van 45 miljoen euro. (Foto: OM)

Inval in Etten-Leur na grootste heroïnevondst ooit in Nederland

  112 Meldingen

ETTEN-LEUR – De politie heeft op 9 februari een inval gedaan in een pand in Etten-Leur vanwege een vondst van ruim 1.500 kilo heroïne in de Rotterdamse haven. De verdovende middelen zaten in een container gevuld met zout uit het Pakistaanse Himalayagebergte.


“Het is de grootste onderschepping van heroïne ooit in Nederland. De partij heeft een straatwaarde van zo’n 45 miljoen euro”, meldt het Openbaar Ministerie (OM). De heroïne werd gevonden nadat de autoriteiten informatie uit Engeland ontvingen. Op basis van deze gegevens kwamen verschillende verdachten in beeld. 

Daarop volgde een grootscheepse politieactie in Etten-Leur. Drie mannen van 38, 37 en 33 uit Friesland en Noord-Holland werden aangehouden. De raadkamer van Rotterdam besloot dinsdag dat dit drietal nog negentig dagen vast blijft zitten. De overige verdachten, twee mannen van 62 en 60 uit Sint Willebrord hoeven niet naar de gevangenis. 

Een speciaal team met medewerkers van de douane, de FIOD, de Zeehavenpolitie en het OM heeft de zaak verder in onderzoek. 

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief