Foto: Politie.nl

Man (51) aangehouden voor huiselijk geweld en poging tot doodslag

  112 Meldingen

ETTEN-LEUR - De politie heeft afgelopen nacht een 51-jarige man uit Etten-Leur op de Beiaard aangehouden. Hij wordt verdacht van huiselijk geweld en poging doodslag. Ook is hij met zijn auto op een politievoertuig ingereden.


In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie een melding van huiselijk geweld in een woning in de wijk Grauwe Polder. Een man zou zijn vrouw mishandelen. Het slachtoffer zou geslagen worden en de dader zou een mes in zijn handen hebben. Toen agenten ter plaatse kwamen, zagen zij vanaf de parkeerplaats een auto met hoge snelheid wegrijden. De agenten kregen direct het vermoeden dat de dader op de vlucht slloeg. 

Een van de agenten besloot met zijn herkenbare politieauto de weg te blokkeren. De verdachte reed echter met hoge snelheid tegen de rechterzijkant van het dienstvoertuig aan. De agent schrok enorm en voelde direct pijn aan zijn rechteroor en nek. Hij is daarom naar de huisartsenpost gegaan, waar bleek dat zijn nekspieren een flinke klap hebben gehad. 

De 51-jarige verdachte uit Etten-Leur werd ter plaatse aangehouden. Hij was onder invloed van alcohol. Na zijn arrestatie bedreigde en beledigde de man ook nog agenten. De verdachte is in het ziekenhuis onderzocht, waar ook bloed van hem afgenomen is om op alcoholpercentage te controleren. In de woning werd er een vrouw met hoofdwond aangetroffen. Zij is met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. 


 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=div-gpt-ad-1516714693299&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=internetbode.nl/etten-leur&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>NIEUWSBRIEF


Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief