DSE MO 15 na het kampioenschap op het bordes van het Gemeentehuis
DSE MO 15 na het kampioenschap op het bordes van het Gemeentehuis Foto: Patrick Maas

DSE MO15 kampioen

Door: Sandra Broosus algemeen

ETTEN-LEUR - Zaterdag 9 december stond al weken met rood omcirkeld in de agenda’s. Onze laatste wedstrijd van de competitie zou waarschijnlijk ook de kampioenswedstrijd zijn.

Na de overwinning van afgelopen woensdagavond werd van alles door onze fanatieke ouders en supporters geregeld voor deze wedstrijd. Ondanks de sombere weersvooruitzichten kon er gespeeld worden en kon alles doorgaan volgens de planning van de activiteitencommissie. Cora, regelde vandaag de bus. Allemaal klaar voor vertrek bleek het echter geen gewone bus, maar een partybus te zijn. Dus nu al feestend in die bus richting de Beek, hopelijk werden de meiden niet teveel afgeleid. Om 09.45 uur aftrap wedstrijd op het kunstgras hoofdveld. We begonnen redelijk op het gladde en snelle kunstgrasveld, maar langzaam begonnen de zenuwen toch op te spelen bij de meiden en Beek Vooruit wilde ons het niet cadeau geven en kwamen uit een corner op voorsprong. Een rare scrimmage en de bal rolde zo in het doel; 1-0 achter, het zal toch niet hé. Onze meiden waren toch even flink van slag, vloeiende aanvallen kwamen niet van de grond, de ballen kwamen, mede door het kunstgras, ook niet aan. Het was strijden maar dan zonder mes tussen de tanden. Gaandeweg kregen we wel iets meer grip op de wedstrijd en plots was het daar Rachelle die de 1-1 binnen schoot, dolle vreugde ook op de bank. En nu door, we hebben aan 1 punt wel genoeg, maar we gaan wel voor de winst. Opeens lag de bal op de penaltystip voor Beek Vooruit, terecht een handsbal. Kom op Joyce deze is voor jou, jij houdt hem tegen, er volgde een koude oorlog tussen Joyce en de aanvaller. Joyce wint, aanvaller schiet onder de druk de bal naast, pff blij dat het rust is. Tijd voor een peptalk en proberen de zenuwen weg te halen, want het is wat he, een volle tribune met supporters met spandoeken o.a. gemaakt door aantal meiden van de MO13 (Kirsten, Milou, Vera en Luna mooi gedaan ) en Wally die een super gaaf spandoek maakte en zelfs stickers voor de meiden. De 2de helft gaan onze meiden wel fel van start, met als gevolg al vrij snel de 1-2 door Rachelle en nu uitspelen deze pot. Al viel dat niet mee, Beek Vooruit kreeg toch nog wat kansen op de gelijkmaker maar gelukkig schoot Luna de 1-3 net voortijd binnen, hèhè, opluchting dit gaat niet meer mis. Eindsignaal, kampioen en het feest kon beginnen. Ook onze slechtste wedstrijd gewonnen. Korte huldiging met kampioensschaal op het veld, daarna snel douchen en naar het Raadhuisplein voor de bordesscene. Na een supergave polonaise in de partybus staan de meiden op het bordes bij het gemeentehuis, voor een mooi fotomoment voor de sportploeg van het jaar, althans door onze blauwwitte bril gezien. Terug naar DSE, daar nog feestje bouwen en op de foto met JO13-1 die vandaag ook kampioen werden, gefeliciteerd! Onze kampioenen werden nog gehuldigd in de kantine, waar het nog lang gezellig bleef. Wat een seizoen tot nu toe: Totaal 15 wedstrijden gespeeld (9 competitie, 4 beker en 2 vriendschappelijk), alle 15 gewonnen!
A.s. zaterdag de laatste wedstrijd van dit jaar de 3e bekerronde, thuis om 13.00 uur tegen Roosendaal MO15-1. Supporters be there. DSEMO15#SamenSterk. [l]



Blijf op de hoogte van het lokale nieuws uit jouw regio met onze dagelijkse nieuwsbrief