Unitas'30 JO13-4 - Rhelico JO13-3

Door: Sandra Broosus algemeen

ETTEN-LEUR - De jongens van JO13-4 zijn klaar voor de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Rhelico JO13-3. Het is een wisselvallige zaterdag met regen en opklaringen, plots komt er een mooie regenboog boven het complex van Unitas'30 tevoorschijn.

De eerste 10 minuten moesten de jongens toch even de juiste vorm vinden, waardoor Unitas’30 op 0-1 achterstand kwam. De coachende leider Ed steunde de mannen vol goede moed en stak ze een hart onder de riem. Na 20 minuten viel eindelijk de verdiende 1-1 na een goede dieptebal van Bas op Gor, welke Gor met een subtiel schot over de uitkomende keeper in het doel liet belanden. Mooi om te zien dat juist deze 2 jongens het team weer op goede koers zetten, beiden zijn dit jaar enorm hard gegroeid in hun voetbalkunsten. JO13-4 rook nu de winst en coach Ed gaf nog wat verdere wijzigingen en tips aan zijn ploeg. Onze linksbuiten van het team Stan had goed geluisterd en volgde de aanwijzingen op en via opnieuw een dieptepass door het midden zag Stan deze komen en ging in volle vaart er achteraan. Van net buiten het 16m gebied haalde hij verwoestend uit met zijn ijzersterke linkerbeen en schoot hem diagonaal hoog in de kruising van het doel, wat een weergaloos doelpunt. Met de stand 2-1 gingen de spelers welverdiend de rust in en zaten de jongens zoals gewoonlijk bij JO13-4 aan de appels met kaneel. Dit wordt verzorgd door telkens dezelfde ouder van één van de spelers en is een traditie geworden afgelopen 2 jaar.

De coach wisselt een paar jongens en zet ze weer op scherp. De eerste 8 minuten van de tweede helft moesten de spelers weer even goed elkaar blijven coachen om bij de les te blijven. JO13-4 zette weer volop druk bij de tegenstander, waardoor ze fouten gingen maken. Hiervan moest geprofiteerd worden en leverde al snel een corner op. De bal werd hoog voor gebracht en met een rake kopbal van Wouter werd deze ternauwernood gekeerd door de keeper van Rhelico, de afvallende bal belandde in een scrimmage en wilde er nog steeds niet in. Unitas’30 gaf niet op en met een prachtig over links opgezette aanval, welke goed werd teruggelegd op Lex werd maar net hard overgeschoten. Bram de aanvoerder van het team zei scherp blijven jongens !! Evenals de zeer gedreven Luuk met een directe tegenstander die 2 koppen groter was en daar zijn hand niet voor omdraaide ging er vol voor, zelfs tijdens dat hij wissel stond liep hij mee te coachen langs de zijlijn. Toch kwam Rhelico een aantal keren goed uit zijn verdediging en werd het Unitas’30 lastig gemaakt achterin. Door goed het speelveld kort te houden in de verdediging onder leiding van Bas werden door onze verdedigers Wouter, Mert en Rishan (welke later door Niek subliem werd vervangen) niet veel ruimte weg gegeven. Zodra er toch een paar diepteballen doorheen kwamen stond onze attent keepende Cas zijn mannetje met snel uitkomen om de kans weer onschadelijk te maken. Daarna wederom een mooie dieptebal vanuit het middenveld, gegeven door Tariq, waar Stan achteraan ging en zag dit weer als een 100 % kans en schoot hij deze netjes over de keeper heen. Eindelijk 3-1 voor JO13-4 en vele blije gezichten bij de jongens van Unitas’30. [l]